Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

Dubrovački aerodrom ima novo ruho, pogledajte kako izgleda

Od ovog je tjedna otvoren dio novog terminala dubrovačke Zračne luke, vrijedan 63 milijuna eura, a službeno se otvaranje nove zgrade očekuje po završetku svih radova u svibnju...

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
16 komentara

Od ovog je tjedna otvoren dio novog terminala dubrovačke Zračne luke, koji je vrijedan 63 milijuna eura, a službeno se otvaranje nove zgrade očekuje po završetku svih radova u svibnju, rekao je u srijedu direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić. 

"Javnost i putnici imaju od ovog tjedna priliku vidjeti dijelove novog terminala. On će službeno biti pušten u promet u svibnju, a radovi na zgradi su još uvijek u tijeku. Osposobili smo nekoliko šaltera za prtljagu i pravce kretanja. Vrijednost radova na zgradi je 63 milijuna eura", rekao je Tolić.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ukupna vrijednost razvoja Zračne luke Dubrovnik je 225 milijuna eura, od čega se iz EU fondova financira iznos od 158 milijuna eura.

Inače, Zračna luka Dubrovnik prošlu je godinu završila s rekordnih 1,99 milijuna putnika, što je porast od 17,5 posto u odnosu na godinu prije.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Najave za ovu sezonu su jako dobre, a očekuje se porast prometa prema brojnim destinacijama, kao što su primjerice London, Beč, Manchester, Birmingham, Glasgow, Varšava ili Dublin. Zračnim putem najveći broj putnika u Dubrovnik stiže iz Velike Britanije, slijede Francuska i Njemačka te putnici na domaćim letovima, a potom gosti iz Španjolske, Italije, Norveške itd.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message