Obavijesti

News

Komentari 62

Dubrovčanin hranio i školovao siromašne i bolesne Afrikance

Dubrovčanin hranio i školovao siromašne i bolesne Afrikance
6

Božo Benić vrlo je uspješan mladić s diplomom Arhitektonskog fakulteta i Rektorovom nagradom. Ipak, to nije najzanimljivije dostignuće mladog Dubrovčana. On se prošlog svibnja uputio na humanitarnu misiju u Afriku

VIDEO

Prije nekoliko godina Božo je čuo za humanitarnu organizaciju "Kolajna ljubavi", koja pomaže siromašnoj djeci u domovini i inozemstvu. Prvotna misija ogranizacije bila je izgradnja sirotišta u tanzanijskom Songeu. Božo se prošlog svibnja odlučio priključiti "Kolajni ljubavi" i otići na misiju u Tanzaniju.

POGLEDAJTE VIDEO: Božo govori o razlozima zbog kojih se odlučio na volontiranje u Africi

Pokretanje videa...

00:53

Dok nije došao do same Tanzanije i sagledao ondašnju situaciju, nije vjerovao da nešto može biti toliko potresno. Siromaštvo, glad i bolesti ondje su prije pravilo, no iznimka, a djece bez roditelja ima puno više no što je očekivao. Ipak, nije dopustio da ga emocije shrvaju do kraja, posebice zbog ionako nesretne djece kojoj je trebao pomagati. U početku nije znao kako i što raditi, no vrlo brzo je uhvatio ritam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Božo je opisao sve što se očekivalo od njegovog volontiranja u Africi

Pokretanje videa...

03:25

Put do Tanzanije je sam po sebi bio izuzetno iscrpljujuć, što zbog udaljenosti, što zbog oblika prijevoza. Naime, 1060 kilometara vozio se po nekim od najnerazvijenijih prostora u Africi, odnosno svijetu uopće. Neke od situacija koje je doživio, ne samo na putu, već za vrijeme čitavog boravka ondje, zauvijek su mu se urezale u pamćenje. Ponekad se osjećao ugroženim, s obzirom na to da je bio među rijetkim bijelcima u gradu Songeu. Također, živio je bez struje i vode, a često nije imao niti topli obrok.

POGLEDAJTE VIDEO: U Tanzaniji je doživio najšokantnija iskustva

Pokretanje videa...

00:50

Bez obzira na sva loša iskustva koja je doživio, sreća na licima djece kojoj je pomogao dovoljna su nagrada i razlog da ovako nešto ponovi i u budućnosti. Dubrovčanin smatra kako zahvalnost između djece u tanzanijskom sirotištu i mladih Europljana nije usporediva.

  - Upravo to dokazuje kako smo mi, Europljani dosta nezahvalni po tom pitanju i odlazak uTanzaniju donio mi je mnogo toga u životu, prije svega da počinjem cijeniti prave ljudske vrijednosti - govori Božo.

Volontiranjem se nastavio baviti i po povratku u Hrvatsku, a ukoliko mu to dopuste poslovne i privatne obaveze, Božo će se uputiti na još jednu volontersku avanturu. Za sad će obavljati ulogu kumstva jednom u nizu volonterskih projekata.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a