News

Komentari 50

Dumbović o Žiniću: Nisam imao ambicija da uzmem nečiju kuću ili da je dobijem na takav način

Dumbović o Žiniću: Nisam imao ambicija da uzmem nečiju kuću ili da je dobijem na takav način

Znao sam da u državnoj upravi postoji jedan ogroman i veliki nered, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović o aferi oko Ive Žinića

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović rekao je za RTL Danas da nije posebno iznenađen aferama oko nekretnina župana Ive Žinića.

POGLEDAJTE VIDEO

- Znao sam da u državnoj upravi postoji jedan ogroman i veliki nered. Taj nered država nikako nije bila sposobna napraviti i kao saborski zastupnik sam išao sa zakonom koji bi napravio reda i do kraja nisam s tim došao i nisam dobio satisfakciju - ispričao je.

Na pitanje što bi učinio na njegovu mjestu, kaže da ne može biti na njegovom mjestru, jer se uvijek vidio u vlastitoj kući. 

- Nikada nisam imao ambicija da uzmem nečiju kuću ili da je dobijem na način kako ju je on dobio - rekao je.

- Prije svega sve ono što se radi, radi se daleko od problema, a problem je ovdje, a dešava se s neke više razine. I u Zagrebu se uvijek manje više sve zna kako bismo mi ovdje trebali živjeti i kako bi mi ustvari uvijek imali neku njihovu mjeru. Međutim, mjeru mi sami trebamo donositi jer svi u Glinji, u Petrinji znaju kako i što mogu dobiti i da li to vrijedi. Sve ovo ostalo nije dobro. Nije bilo dobro ni kada su Hrvati iz BiH imali ovdje plombe, a te plombe im nisu dale osnovne stvari, a to je energetska obnova - rekao je Dumbović o životu u državnim nekretninama.

Dumbović očekuje da će prva rušenja biti sljedeći tjedan, a kaže i da imaju šume kao bogatstvo kojim bi se mogla financirati obnova. 

- One se svaki dan devastiraju i stotine tisuća kubika hrasta lužnjaka se uglavnom izvozi. Mogli bi zapošljavati prije svega ono što je naše tradicionalno i mogli bi dobiti od tog kubika puno veći postotak da završava ovdje. Ovako ispada da mi koji smo nerazvijeni cijeli život razvijamo razvijene, a mi ostajemo nerazvijeni s našim prirodnim bogatstvom - zaključio je Dumbović.

Najčitaniji članci