Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Dva nova napada na socijalne radnike: 'Ponovit ću Đakovo...'

U tri dana zabilježena su dva nova napada na socijalne radnike, piše u utorak Jutarnji list, navodeći da broj incidenata raste nakon ubojstva u đakovakom Centru za socijalnu skrb prije dva mjeseca

Foto: Franjo Lepan/24sata
20 komentara

Doći ću s kalašnjikovom i ponoviti ono što je bilo u Đakovu, riječi su kojima se zaštitaru na ulazu u zgradu Centra za socijalnu skrb u Belom Manastiru u petak oko 13 sati obratio 39-godišnji Baranjac nakon što mu je zaštitar rekao da ga nitko u Centru ne može primiti te da dođe 26. rujna, za kada je i dobio poziv iz Centra.

- Bio sam na terenu kad me nazvala zamjenica i rekla što se dogodilo, a ja sam joj rekao da odmah obavijesti policiju, što je ona i učinila. Nakon tragedije koja se dogodila našim kolegama u Đakovu odlučili smo da ćemo sada svaku pa čak i najbenigniju prijetnju prijavljivati policiji, jer želimo da se tako nešto više nikada i nikome ne dogodi. U ovom slučaju sve je ostalo na prijetnji, a nije bilo ni fizičkog sukoba, rekao je za Jutarnji list Đimi Fuštin, ravnatelj CZSS-a u Belom Manastiru.

NAPAD U CENTRU ZA SOCIJALNU SKRB Nakon tjedan dana borbe umro teško ranjeni pravnik iz Đakova

No, iz priopćenja PU osječko-baranjske, čiji su službenici izašli na teren, jasno je da se tragedija mogla dogoditi. Kod 39-godišnjaka je, naime, pronađen čitav arsenal ilegalnog oružja, streljiva, eksplozivnih sredstava...

Ovo je drugi slučaj ozbiljnih prijetnji socijalnim radnicima u samo nekoliko dana, navodi dnevnik.

Zbog prijetnji upućenih socijalnoj radnici tijekom obiteljskog nadzora, 40-godišnji Riječanin prošli je tjedan završio u istražnom zatvoru u kojem je i zadržan da ne bi mogao ponoviti kazneno djelo ili utjecati na svjedoke.

Zagreb: Stručni skup "Sačuvajmo njihov zagrljaj" o skrbi majkama s djecom i trudnicama NAJAVILA MINISTRICA 'Žrtve nasilja moći će se žaliti na rad socijalnih radnika'

Prijetnje, kako su nam rekli u policiji, nisu upućene izravno, nego ih je 40-godišnjak "poručio" preko kolegice, djelatnice Centra za socijalnu skrb.

Prema neslužbenim informacijama, rekao joj je da kolegici kaže da "zna gdje njena djeca idu u školu i da će ih pregaziti autom". To se, prema policiji, dogodilo prošle srijede, a dan nakon uslijedilo je uhićenje te je 40-godišnjak završio s kaznenom prijavom, donosi Jutarnji list.

Možda vas zanima i ovo:
Message