Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Dvadeset dvoje poginulih u sukobu policije i članova sekte

Više od 1000 pripadnika sekte Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah uhićeno je. Prostor je blokiran i mir je uspostavljen, usprkos i dalje prisutnim tenzijama

3 komentara

Najmanje 22 osobe, među kojima dva policajca, poginule su kad je policija tjerala pripadnike jedne sekte koji su ilegalno zauzeli park u gradu na sjeveru Indije, kazao je u petak policijski dužnosnik.

Policijska intervencija pokrenula je sukobe u četvrtak navečer između snaga reda i oko 3000 pripadnika te sekte koji su se smjestili u parku grada Mathure, 140 kilometara jugoistočno od glavnog grada New Delhija, istaknuo je.

- Bili smo ondje da raščistimo teren ali su na nas zapucali. Dva naša pripadnika ubijena su - kazao je Hari Ram Sharma, dužnosnik lokalne policije iz Lucknowa, središta države Uttar Pradesh.

Policajci su uzvratili pucnjavom i usmrtili najmanje 20 osoba, dodao je on.

Više od 1000 pripadnika sekte Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah uhićeno je. Prostor je blokiran i mir je uspostavljen, usprkos i dalje prisutnim tenzijama.

Pravosuđe je dalo zeleno svjetlo evakuaciji stotina šatora i drvenih potleušica postavljenih na prostoru od stotinjak hektara koji je sekta zauzimala od kraja 2014.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message