News

Komentari 5

Dvadeset studenata ubilo je kolegu. Svih su osudili na smrt

Dvadeset studenata ubilo je kolegu. Svih su osudili na smrt

Studenti su palicom za kriket i tupim predmetima tukli svog kolegu šest sati. Umro je na licu mjesta.

Dvadeset studenata osuđeno je na smrt zbog ubojstva mladića 2019. Razlog je taj što je na društvenim mrežama kritizirao vladu.

Abrar Fahad (21) pronađen je mrtav na sveučilištu samo nekoliko sati nakon što je online na Facebooku napisao objavu. Kritizirao je premijera Sheikha Hasinu zbog ugovora o dijeljenju vode sa Indijom.

Dvadesetak studenata je šest sati tuklo svog kolegu dok nisu bili sigurni da je mrtav. Bangladeške vlasti su donijele konačnu presudu. 20 studenata je osuđeno na smrt, a petero na doživotnu kaznu zatvora, piše Tbsnews.

- Zadovoljan sam presudom - rekao je otac ubijenog Fehada.

Osuđeni su bili studenti, zajedno s Fahadom, na elitnom bangladeškom Sveučilištu za inženjerstvo i tehnologiju. Imali su između 20 i 22 godine. Također su bili članovi Bangladeške lige Chhatra, BCL.

Razlog zašto je Fahad kritizirao vlasti je taj što je država potpisala sporazum koji je Indiji omogućio koristiti vodu na granici između tih dviju zemalja.

BLC se posljednjih godina povezuje sa raznim ubojstvima i optužbama nasilja.

Neki članovi su 2018. godine pokušali nasilno prekinuti veliki studentski prosvjed protiv vlade. Napadnuti prosvjednici su zatražili da se napadači osude i kazne. Isto tako su tražili da se BLC strogo zabrani.

Smrtne presude su od davnina poznate u Bangladešu. Provode se vješanjem.

Najčitaniji članci