Obavijesti

News

Komentari 54

Dvoje zaraženo: Virus ušao u Psihijatrijsku bolnicu za djecu

Dvoje zaraženo: Virus ušao u Psihijatrijsku bolnicu za djecu
1

Epidemiološka situacija u Zagrebu je stabilna, 15-ak je novih osoba pozitivno dnevno, ali brine još jedan ulazak korona virusa u zdravstvenu ustanovu, i to Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež u Kukuljevićevoj

VIDEO

Nakon KBC-a Sestre milosrdnice, korona virus ušao je i u Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež u Kukuljevićevoj ulici u Zagrebu. Potvrdio je to pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

- Dvoje je bolesnika, jedan liječnik i osoba koja pripada tehničkoj podršci. Stavili smo 34 osobe koje su bile u kontaktu u izolaciju i testirat ćemo ih, napravili smo dezinfekciju bolnice i zbrinuli bolesnike tako da o njima brine pet liječnika i pet medicinskih tehničara - rekao je Jeleč.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gradonačelnik Bandić na još jednoj pressici Civilnog stožera. Reporterka: Antonija Tušek

Objavljuje 24sata Politiko u Srijeda, 8. travnja 2020.

U Gradu Zagrebu 360 je osoba pozitivno na korona virus, dnevni je prirast oko 15 osoba dnevno, a u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" od 208 osoba testiranih u utorak devetero je pozitivno.

Mjera samoizolacije propisana je za 4748 osoba, dodatnu 51 u utorak, a 12 osoba je u karanteni. Psihološko savjetovanje zatražilo je još 147 ljudi, ukupno 3153.

Ima i dobrih vijesti, o čemu je izvijestio načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić, uz obavijest o 825 dojava o kršenju mjera samoizolacije i 245 utvrđenih slučajeva.

- Ukupan kriminalitet u padu je za 14 posto, opći za šest posto, sve provale za 13 posto, provale u domove za 31 posto, razbojništva za 28 posto, otuđenje motornih vozila za 32 posto - rekao je Rašić.

Policija je dobila 1177 dojava o kršenju mjera zabrane okupljanja i u 22 slučaja utvrdila da je krše trgovine i ugostiteljski objekti, dok u njih devet da je krše građani.

Gradonačelnik i šef kriznog stožera Milan Bandić zadovoljan je što je dio tržnica otvoren i što nema nijednog pozitivnog na korona virus u 11 domova za starije i nemoćne.

'Ne znam zašto uopće plaćamo Kalinića posljednjih 15 godina'
'Ne znam zašto uopće plaćamo Kalinića posljednjih 15 godina'

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras rekao je da "stvari ne funkcioniraju u gradu, ni civilna zaštita ni stožer koji je preuzeo gradonačelnik" te da "po gradu stoji građevinski materijal, da je nedopustivo da danima stoje dimnjaci koje su građani iznijeli iz kuća".

- Čim dobijem Marasov prijedlog da se nađemo, primit ću ga. Primam sve prijedloge. Odite u grad, kranovi i dizalice su u kapacitetu, bit će ih sve više. Imamo dvije nemani, COVID-19 i potres. Vijest je kako se Bandić drznuo preuzeti krizni stožer. Tko bi to trebao, moja mama? Velika je nesreća i koordiniranje svih aktivnosti preuzima čelnik izvršne vlasti, to je u ovom slučaju gradonačelnik - rekao je Bandić u svom stilu i dodao:

- Ispričavam se ljudima koji nemaju tople vode. Što se dimnjaka tiče, posvetili smo jednu cijelu sjednicu stožera samo dimnjacima i sutra ćemo imati izvješće. Ne smijemo dopustiti ugrozu ljudi.

Što se sajmišta tiče, poput onog u Sesvetama, gradonačelnik kaže da se neće otvoriti iako velik broj ljudi želi prodati poljoprivredne proizvode poput voća, povrća, cvijeća i nalazi se na velikom otvorenom prostoru.

- Nema javnog okupljanja. Sajmovanje je javno okupljanje gdje ne možete kontrolirati socijalnu distancu. Obustavljeni su svi sajmovi - jasan je bio Bandić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa