Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Džepnim nožićem odrezao si prste na nozi kako bi se spasio

Jon je prije dva tjedna krenuo u šumu kako bi prikupio drva za zimu. Prikolica traktora se otkačila i prignječila mu nogu, s koje je kasnije sam odrezao sve prste

REUTERS/PXL
Foto: REUTERS/PXL
30 komentara

Umirovljeni ribar iz SAD-a, Jon Hutt (61), odrezao si je nožne prste kako bi se spasio nakon što je zapeo sam u šumi u Coloradu. Ispričao je kako mu je noga zapela ispod prikolice traktora usred šume te nije imao puno izbora. Uzeo je džepni nožić kojim si je odrezao svih pet prstiju.

Nisam mogao do mobitela jer je ostao u traktoru, kaže Jon

- Boljelo je nevjerojatno. Rezao sam prste jedno vrijeme nakon čega sam morao stati kako bih se odmorio - ispričao je Jon. Dodaje kako se nakon toga ukrcao u traktor, nogu zavezao u majicu te je počeo voziti šumom kako bi pronašao nekoga tko će mu pomoći. 

Jon je u šumu otišao 19. kolovoza kako bi prikupio drva za ogrjev tijekom zime. Parkirao je traktor s prikolicom u šumi, a prikolica se u jednom trenutku otkačila i prignječila mu stopalo. Prste je počeo rezati nakon pola sata, dok je shvatio da ga nitko ne može čuti. Ističe kako nije mogao doći ni do mobitela, jer ga je ostavio u traktoru, javlja Daily Mail.

Obitelji je kazao kako ga neće biti samo nekoliko sati, ali nije znao koliko bi vremena trebalo proći prije nego ga krenu tražiti. 

- Nožem sam razrezao čizmu, a nakon što sam vidio u kakvom mi je stanju noga, počeo sam rezati prste - kaže Jon. Ističe kako je Hitnu pomoć pozvao čim je došao na područje u kojem ima telefonskog signala, a pronašli su ga na putu prema Denveru. Liječnici su ga iz bolnice pustili 22. kolovoza na kućni oporavak. 

Podsjetio ih na Aarona Ralstona

Dok je bio u bolnici, mnogi liječnici i pacijenti su Jonu ispričali kako ih njegov slučaj podsjeća na Aarona Ralstona, koji je zapeo između kamenja u kanjonu u Utahu, nakon čega je sam sebi amputirao ruku. Ralstonova priča je inače postala i glavna tema filma '127 sati' u kojem je glavnu ulogu imao James Franco.

Možda vas zanima i ovo:
Message