Obavijesti

News

Komentari 0

Džihadist Peter Cherif optužen za otmicu trojice Francuza

Francuske antiteroristočke službe su ga tražile nakon što je nestao posljednjeg dana procesa 2011. u Parizu gdje mu se sudilo zbog pridruživanju al Qaedi

VIDEO

Francuski džihadist Peter Cherif, uhićen 2018. u Džibutiju, optužen je 22. veljače u Parizu za otmicu 2011. trojice Francuza u Jemenu, doznaje se  u srijedu od sudskog izvora.

Taj 36-godišnjak, blizak braći Kouachi, napadačima na satirički tjednik Charlie Hebdo u siječnju 2015.u Parizu, ispitan je u prosincu i optužen za otmicu trojice francuskih humanitaraca članova nevladine organizacije Triangle iz Lyona, prema izvoru bliskom istrazi.

Uhićen 16. prosinca u Džibutiju i prebačen u Francusku, taj veteran džihada je prvi puta ispitan 27. prosinca zbog zločinačkog udruživanja o svom kratkom boravku i aktivnostima u Jemenu tijekom 2011. gdje se pridružio al Qaedi.

On je također poznat pod imenom "Abu Hamza" a Sjedinjene Države su ga u rujnu 2015. upisale na crni popis stranih terorističkih boraca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Francuske antiteroristočke službe su ga tražile nakon što je nestao posljednjeg dana procesa 2011. u Parizu gdje mu se sudilo zbog pridruživanju al Qaedi.

Zbog njegovih veza s braćom Kouachi, ime Petera Cherifa se pojavilo u istrazi o napadima u siječnju 2015. na tjednik Charlie Hebdo i košer trgovinu. Organizacija Aqpa je iz Jemena preuzela odgovornost za napad na Chralie Hebdo.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a