Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Edukacijom do financijski pismenih novih generacija

Na prvoj radionici Ekonomske klinike za osnovnoškolce u školskoj godini 2016/17. održanoj u knjižnici „Tin Ujević“ u Zagrebu, učenici nižih razreda naučili su što su novac, valute i kartice

Foto: Grawe

Ekonomska klinika neprofitna je organizacija koja okuplja tim proaktivnih studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji u suradnji s mentorima i partnerima pružaju usluge besplatnog savjetovanja građanima, neprofitnim organizacijama i poduzetnicima, s naglaskom na mlade i socijalne poduzetnike. Provode aktivnosti kojima je cilj podizanje opće razine ekonomske pismenosti i poduzetničke klime u Hrvatskoj. Jedan od partnera iz privatnog sektora, koji je prepoznao njihove aktivnosti, je osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska d.d. koje ih je drugu sezonu za redom odlučilo podržati kao Zlatni sponzor projekta „Financijska pismenost osnovnoškolaca - Pomažemo velikima, zašto ne i malima“.

Projekt, za koji su ove godine dobili Rektorovu nagradu, osmišljen je s namjerom podizanja financijske pismenosti i edukacije najmlađih članova zajednice. U školskoj godini 2016/2017. održano je preko 120 radionica za učenike 2. i 3. razreda u 12 osnovnih škola u Zagrebu i Karlovcu. U radionicama je sudjelovalo preko 2000 učenika. U prosincu 2017. godine kreće nova sezona radionica za školsku godinu 2017/2018. Na prvoj radionici održanoj u knjižnici „Tin Ujević“ u Zagrebu, učenici 3. razreda OŠ „Julija Klovića“ naučili su što su novac, valute i kartice.

Foto: Grawe

Domagoj Matezović, predsjednik udruge Ekonomska klinika i Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d. tom su prigodom potpisali Ugovor o nastavku suradnje. - Kroz igru i priču prilagođenu dobi nastojimo učenicima približiti osnovne financijske pojmove s kojima se svakodnevno susreću, a koje često ne razumiju. Konačni cilj je da se pravovremeno upoznaju s osnovama funkcioniranja financijskog sustava. - objasnio je Matezović.

- Iznimno mi je drago što ćemo i u ovoj sezoni podržati rad ovih aktivnih i društvenoodgovornih mladih ljudi, koji su uz svoje studentske obveze spremni volontirati s ciljem edukacije javnosti. - izjavio je Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d. - GRAWE se rado uključuje u projekte čiji je cilj financijsko osvještavanje javnosti. Posebno nas vesele aktivnosti namijenjene djeci i mladima, jer želimo da buduće generacije izrastu u financijski odgovorne građane, koji će znati upravljati osobnim financijama. - dodao je za kraj.

Ovo je samo jedna od aktivnosti za mlade kojima GRAWE nastoji podići svijesti o važnosti odgovornog postupanja s financijama i planiranja budućnosti. Ovog je proljeća u sklopu obilježavanja Europskog i Svjetskog tjedna novca više od 1000 djece i mladih po čitavoj Hrvatskoj poslušalo edukativna predavanja u kojima su im predstavnici GRAWE-a pričali o važnosti štednje i rizicima s kojima se mogu susresti te kako umanjiti njihove posljedice.

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message