News

Komentari 136

Egipćani očajni: Na izdisaju smo, turisti bježe na Jadran

Egipćani očajni: Na izdisaju smo, turisti bježe na Jadran

Za nas je ovo katastrofa, a za Hrvatsku i još neke zemlje, vjerojatno – sjajna vijest. Vaš će turizam svakako profitirati od ove situacije, rekao je menadžer Jacques Peter...

Za nas je ovo katastrofa, a za Hrvatsku i još neke zemlje, vjerojatno – sjajna vijest. Vaš će turizam svakako profitirati od ove situacije, rekao je Jacques Peter, menadžer jednog od najvećih resorta u Sharm el-Sheikhu, ekskluzivno za 24sata.

Loša sigurnosna situacija u Egiptu dovela je do masovnog zatvaranja hotela. Trenutačno ih ne radi 110, a ovo su mjeseci kad se tamo posluje najbolje. Peter je uvjeren da će se golemi broj gostiju koji tamo tradicionalno ljetuju ove godine sjatiti na Jadran.

- Naravno da smo spremni za veliki ‘boom’. Uveli smo čak i First minute ponudu ranije nego inače upravo zato da domaći gosti koji žele ljetovati na Jadranu ne izvise - rekla je Nikolina Frklić iz turističke agencije Atlas. Dodala je kako prate svjetske trendove, međutim, nastoje biti jedinstveni.

- Hrvatsku njegujemo kao drugačiji turistički proizvod te ne namjeravamo mogućim turistima koji dođu kod nas, a ranije su ljetovali u Egiptu, ponuditi sadržaje koje su tamo imali. Među najboljim stvarima koje nudimo su krstarenje Jadranom, i to već od travnja, te autobusne ture, koje su sve veći hit - objasnila je Frklić.

Iz Hrvatske turističke zajednice poručili su da će moguće nove goste ovoga ljeta sigurno privući to što smo sigurna zemlja u kojoj se mogu odmarati uz bogat sadržaj u svako doba godine, a ne samo ljeti.

- Moguće nove goste iz Egipta možda ćemo oduševiti upravo time što nudimo potpuno drugačiji doživljaj od egipatskog - rekli su u HTZ-u.

Najčitaniji članci