News

Komentari 26

Eh, da je Kerum znao da će kod Puljka biti tako dobar pršut...

Eh, da je Kerum znao da će kod Puljka biti tako dobar pršut...

Uspješnica Tutti Fruttija treštala je zvučnicima, sir, pršut i rižoto bili su fenomenalni, a Ivica Puljak je na kraju večeri iz glasovitog Šetača odšetao kao pobjednik lokalnih izbora i novi gradonačelnik Splita

Pet minuta do 19 sati. Počelo je šaputanje, razvukli su okupljeni osmijehe od uha do uha, netko je povukao vezice i veze i saznao rezultate prvih izlaznih anketa koju minutu ranije. Tipično. Ipak, sve je brže-bolje smirio jedan stari meštar.

POGLEDAJTE VIDEO: Ričard o pobjednicima lokalnih izbora

- Pomalo, dico! Pomalo, nema mjesta euforiji - rekao je neznani nam barba.

Nitko u stožeru stranke Centar u Splitu nije znao što od ovih izbora očekivati. Caffe bar Šetač, nedaleko kultnog Starog placa, ugostio je kandidata za gradonačelnika Ivicu Puljka i njegove najbliže suradnike. 

Tjednima se vodila prljava kampanja. Naravno, cijeli folklor nije mogao proći bez spominjanja ustaša i partizana. Pa su se tako Puljku izvlačile snimke stare 27 godina, rovalo se po bespućima društvenih mreža i izvuklo stare postove Bojana Ivoševića, Puljkova zamjenika, antisemitskog sadržaja. U ratu je sve dopušteno, vodili su se tom devizom.

Dvije i pol tisuće glasova. Toliko je bilo razlike između spomenutog Puljka i HDZ-ova Vice Mihanovića u prvom krugu. Snažan adut potonjem bio je Željko Kerum, koji je svojih 10.000 birača zamolio da potporu daju Mihanoviću.

Šušur i napetost u zraku u 19 sati prekinuo je gromoglasni pljesak. Oči svih uzvanika bila su uperene u jedan jedini televizor u glasovitom Šetaču. 

Izborni stozer Ivice Puljka

- Imamo ih! Pa to je 18 posto prednosti - vikali su okupljeni.

'Torta bez šećera i dalmatinska spiza'

Zagrljaji. Bliskost. Prisnost. Kao prava mala obitelj. Tako je djelovala ekipa iz Centra.

- Eno je! Ingrid, sretan rođendan! - uskliknuli su svi uglas.

Aktivistici i članici stranke Centar Ingrid Pečarević razveselili su se gotovo kao samom Puljku, koji sat kasnije. A nije ni ona došla praznih ruku.

- Ova torta predstavlja Marjan. U njoj nema šećera, ovi listići predstavljaju stabla - opisivala nam je.

Opreza radi, pričekali su u Centru da stignu prvi neslužbeni rezultati. Prednost se nije otopila, štoviše. 

- Uz ovu divnu dalmatinsku spizu, bit će tu i tri šampanjca. Hlade se u frižideru. Ja sam znao da ćemo ovako premoćno pobijediti, ali mi u stranci nisu vjerovali. Valjda zato što nemam previše iskustva u politici, oni pušu i na hladno, ali ja sam znao. I dašta da su vodili prljavu kampanju, ali meni ništa nisu mogli naći - rekao nam je dobro raspoloženi Antonio Kuzmanić, drugi Puljkov zamjenik.

Red sira, red pršuta pa i rižota. Degustirali smo. Eh, da je Kerum znao kako je dobar taj pršut, možda bi i on, kao prekaljeni ljubitelj slanog buta, potporu dao Puljku...

Stigao je i ćaća Ivošević. Pružio je sinu Bojanu žuljnu ruku, a kanula je i suza. Ponos do neba.

Izborni stozer Ivice Puljka

- Eno ga, sad će! - doviknuo je netko, a svjetina je izašla pred ulicu i formirala špalir za Puljka.

Fešta je mogla početi. Puljak se probijao do govornice. Nije propustio kazati kako je ovo bila jedna od najprljavijih kampanja koju je vidio, ali spustio je balun na zemlju, čestitao Mihanoviću na ostvarenom rezultatu pa održao govor.

Puljak: Grad Split od sutra je grad nade i optimizma

Tutti Frutti i kultna 'Dalmacijo' zatresla je zvučnicima, društvo se moglo raspametiti, a Puljak je naposljetku iz Šetača odšetao kao pobjednik i novi gradonačelnik Splita.

Najčitaniji članci