Obavijesti

News

Komentari 1

Ekipa Bjelovara: Vrijedno smo trenirali i imali sjajnu taktiku

Ekipa Bjelovara: Vrijedno smo trenirali i imali sjajnu taktiku
1

Bjelovarski „suhozemci“ pobijedili na tradicionalnom Maratonu lađara na Neretvi i tako po prvi put veliki brončani štit odnijeli na kontinentalni dio Hrvatske

VIDEO

Nakon neočekivane ali zaslužene pobjede bjelovarskih lađara na 19-godišnjem Maratonu lađa na Neretvi, u ponedjeljak je nekoliko stotina Bjelovarčana na Trgu Eugena Kvaternika priredilo veličanstven doček članovima Sportske udruge Argonaut. To što su Argonauti priredili nije do sada nikome uspjelo izvan doline Neretve da prvi prođu ciljem i stoga su osvojili simpatije i nagrađeni velikim pljeskom brojnih gledatelja koji su uz obalu Neretve pratili jedinstveno natjecanje. Veliki prijelazni brončani štit kneza Domagoja težak 37 kilograma, autora Nikole Vučkovića-Nidže, uručen je kapetanu ekipe Tomislavu Smrčeku. Uspjeh Bjelovarčana je tim veći što su osnovani prije 10 godina i u tako kratkom roku, uspjeli postati vrhunska momčad koja je na utrci koja se održava svake druge nedjelje u kolovozu, ove godine prvi prošli stazom dugom 22,5 kilometara. 

ladjari

- Kostur ekipe je star oko tri godine, i treniramo na ribnjaku u Poljani. Osim Hrvatskih pošta nemamo niti jednog sponzora i sve sami plaćamo. Prvom mjestu smo se intimno nadali, jer smo dobro trenirali, a trener Nikica Ljubek, je pripremio sjajnu taktiku. Kazao je da glavninu snage sačuvamo za finiš utrke, što nam je donijelo pobjedu – kazao nam je jedan od 12-torice veličanstvenih, Vlado Posavec, bivši rukometaš RK Bjelovara. 

Kazao nam je kako mu je nakon rukometne karijere, ova veslačka nova ljubav, te preporuča mladim ljudima da uzmu vesla u ruke kako bi upoznali jedinstveni sport i druženje koje vlada među veslačima. Da je put Bjelovarčana do prelaznog pehara bio dug i nimalo jednostavan govori podatak da su prvu lađu dobili na korištenje iz Metkovića time da je urede, jer je bila u lošem stanju. Nakon pet godina korištenja su je vratili. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
ladjari

Lađu na kojoj su prvi prošli ciljem napravio je bjelovarski stolar Darko Frelich, besplatno od materijala koji su sami kupili. Lađa mora biti tradicionalnog oblika i prema dimenzijama propisanih pravilnikom sa točno utvrđenim brojem i dimenzijama lukoća (rebara). Trup lađe mora biti od drveta, sa točno određenom debljinom daske. 

ladjari

Start Maratona lađa je kod mosta u Metkoviću, zatim se vozi nizvodno rijekom Neretvom pored Opuzena do Ploča. Posadu lađe čine: 10 veslača, bubnjar i parićar (kormilar). Tijekom natjecanja, dozvoljena je zamjena (do) 6 novih veslača u Opuzenu, tako da ekipa broji minimalno 12 a maksimalno 18 natjecatelja. Mladen Hajtić, Vlado Posavec, Zoran Erdec, Radoslav Rajić, Sanio Šurić, Tomislav Smrček, Markica Dragić, Ivan Franjčić, Josip Župan, Zvonimir Patekar, Bruno Popović, Mario Markovinović, Mario Brckan (kormilar) i trener: Nikica Ljubek. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...