News

Komentari 99

Ekipa iz svečane lože: Vaso, Bandić i državni odvjetnik

Ekipa iz svečane lože: Vaso, Bandić i državni odvjetnik

Milan Bandić je tijekom posjeta Zagrebačkom Zoološkom vrtu na pitanje je li znao da će sjediti kraj državnog odvjetnika Jelenića rekao da mu je bilo ugodno u loži...

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i optuženik USKOK-a te Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik, sjedili su u četvrtak navečer jedan kraj drugog u loži u HNK, zajedno s drugim najvišim europskim i hrvatskim dužnosnicima. Iza njih sjedio je Milijan Brkić.

Milan Bandić je tijekom posjeta Zagrebačkom Zoološkom vrtu na pitanje je li znao da će sjediti kraj Jelenića rekao da mu je bilo ugodno u loži. 

Dražen Jelenić, doznaje Dnevnik Nove TV od izvora bliskih njemu, nije mogao promijeniti mjesto sjedenja jer su sva druga bila zauzeta. No, kako je i sam priznato, pogreška je što se nije ranije raspitao o redosljedu sjedenja. Kako piše Dnevnik, Jeleniću do sad nikada nije bio u toj situaciji i vjerovao je da će protokol voditi računa o tome. 

- Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija na događanju tako visokog međunarodnog ranga, ali je kao reakciju na neprimjeren raspored sjedenja uputio danas Vladi Republike Hrvatske odnosno uputio je pismo u kojem je, s obzirom da se radilo o osobi protiv koje državno odvjetništvo vodi kaznene postupke, izrazio negodovanje načinom na koji je bio uređen raspored sjedenja na navedenom događanju, čime je mogla biti pobuđena sumnja javnosti u samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini - piše u pripćenju DORH-a 

 

 

Najčitaniji članci