Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mještani se prepali da je dijete: Ekshumirali ostatke mačke Lili

Bednjani su nagađali da je u malom grobu dijete. Kad su doznali da je maca, tražili su da je premjeste. Vlasnik je ljubimca pokopao bez oznaka pa kasnije dodao križ

Matija Topolovec/Pixsell
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
31 komentara

Uoči Dana mrtvih na starome mjesnom groblju u Bednji, na kojem ukopa nije bilo od 1996., mještani su ugledali uređen mali grobni humak s posvetom: “Mala Lili, 25. 4. 2013. - 29. 9. 2013.”.

Selom su počele kružiti priče kako je ondje pokopano dijete. Međutim, općinski načelnik Mirko Bistrović odmah se raspitao. Otkrili su kako je riječ o mačetu.

Šokirana sam! Pa kome bi takvo što palo na pamet, pokopati životinju uz ljude? Još su i križ stavili. Strašno, rekla je mještanka

- Dojavili smo komunalnom redaru i policiji te sam informirao Općinsko vijeće kako se ne bi širile bizarne priče po naselju. Prije dva tjedna smo ekshumirali ostatke uz nazočnost policije - rekao je Bistrović. 

Mače je pregazio automobil. Vlasnik je ljubimca odmah pokopao na groblju, ali bez ikakvih simbola. Naknadno, prije Dana mrtvih, postavio je križ u sjećanje na svog ljubimca. Tad su mještani primijetili grob. Mnoge je razljutilo kad su doznali da je riječ o životinjskim ostacima. Zasmetalo im je što su pokopani pored njihovih bližnjih. Ostatke Male Lili nakon ekshumacije su preselili. Više nikome neće smetati.

- Šokirana sam! Pa kome bi takvo što palo na pamet, pokopati životinju uz ljude? Još su i križ stavili. Strašno - rekla je mještanka. 


- Malo je bizarno, ali vjerujem da je riječ o djeci koja su pokopala ljubimca - smatra jedan Bednjanac.

Policija neće vlasnika prijavljivati.

- To je u nadležnosti komunalnog redarstva. Daljnje radnje ne obavljamo jer nije oskvrnjen ni jedan grob - rekli su iz varaždinske policije.

Možda vas zanima i ovo:
Message