Obavijesti

News

Komentari 685

Ekskluzivna snimka: Tučnjava prije smrti mladića u Zagrebu

Ekskluzivna snimka: Tučnjava prije smrti mladića u Zagrebu
14

Na snimci koja je u posjedu 24sata, Ante Škember (29) pokušava ući u ZET-ov bus u Sloboštini. Nije htio platiti kartu pa se sukobio s vozačem i putnikom. Pola sata kasnije, Škembera su našli mrtvog...

VIDEO

Imaš kartu?, upitao je mladića vozač koji je na Uskrs u 17:40 sati vozio autobus linije 268 prema Velikoj Gorici. Bio je to Ante Škember (29), kojega su 15 minuta poslije pronašli ozlijeđenog u grmlju u blizini autobusne stanice na Aveniji Većeslava Holjevca na stanici Oreškovićeva. Čitatelj, koji je snimio incident i poslao nam snimku, kazao nam je da je mladić bio sam na stanici, a u autobus je ulazio na prednja vrata.  

- Pitao je mora li platiti kartu jer je Uskrs. Vozač mu je rekao: 'Da, Uskrs je, ali ne mogu te pustiti bez karte!' Zatim je ugasio autobus. On je svejedno pokušao ući, nakon čega je nastalo naguravanje s jednim muškarcem, a mladić ga je pokušao udariti u glavu - opisao je situaciju čitatelj.

Kazao je kako su sukob nastavio vani nakon što su mladić i jedan muškarac izašli iz autobusa. Mladić je, kaže on, dohvatio kamen i zaprijetio mu da će ga udariti s time. Ne zna što se dogodilo kasnije jer je tad prestao snimati i izašao iz autobusa na prednja vrata. U tom trenutku u autobusu je bilo još samo nekoliko putnika.

EKSKLUZIVAN VIDEO:

- Bio sam uplašen i zbunjen. I vozač mi je tako djelovao. Ja sam prešao cestu i otišao prema Avenue Mallu. Ne znam što je bilo dalje ni je li vozač ili netko od putnika zvao policiju, ja nisam - kaže čitatelj.

Dodao je kako je autobus kasnije otišao sa stanice, a mladića više nije vidio. Nekoliko minuta kasnije vozačica je naišla Avenijom Većeslava Holjevca. Kišilo je pa je vozila polako. Uočila je noge kako vire iz grmlja na pločnik i instinktivno zaustavila auto. Vratila se do mjesta gdje je mladić ležao i nazvala Hitnu pomoć. Kad su policajci stigli na intervenciju, tamo je bio vozač drugog autobusa i još jedan prolaznik koji su mu pokušavali pomoći.

Škembera su prevezli u KBC Zagreb gdje je, unatoč naporima liječnika, tri sata kasnije preminuo na operacijskom stolu. Policija je sljedećeg dana počela detaljno pretraživati grmlje oko mjesta s jedne i druge strane. Iako su teren pregledali i detektorom metala, nož ili predmet s kojim je mladić ozlijeđen nisu pronašli.

Što je bilo nakon tučnjave?

Kako su uz Škembera nađene i njegove osobne stvari, vrlo brzo su odbacili mogućnost da je razbojništvo motiv napada. 


Od početka im problem predstavlja nedostatak materijalnih dokaza na mjestu napada zbog čega imaju vrlo malo tragova za koje bi se mogli uhvatiti.

Najbolji trag prema rješavanju slučaja, koji su dosad dobili, mogla bi biti upravo snimka iz autobusa. Čim su dobili snimku, počeli su tražiti vozača i putnike kako bi s njima obavili razgovore. Zanimalo ih je i zbog čega događaj nije prijavio ni poslodavcu niti policiji.

Na policijskoj konferenciji objavili su kako se Škember verbalno sukobio s vozačem, te da je zatim jedan od putnika (60) izašao i potukao se s mladićem. Tada je skakavcem ubo Škembera i vratio se u bus. Vozač i ostali putnici,kažu u policiji, nisu primijetili da je izvukao nož i autobus je nastavio dalje. Osumnjičenog su uhitili nakon pregleda snimki nadzornih kamera na trgovini i u autobusu. na snimci čitatelja 24sata vide se kobni trenuci sukoba.

Stotine ljudi oprostilo se od preminulog mladića

Tristotinjak ljudi, prijatelja, poznanika i obitelji, u srijedu se u 13.30 sati okupilo na mjesnom groblju u Velikoj Gorici kako bi se pozdravili od tragično preminulog Ante Škembera (29).

Ne skrivajući tugu, njegovi roditelji i braća dostojanstveno su se oprostili od voljenog sina i brata. Između ostalih, na pogrebu su bili bivši premijer Nikica Valentić i predsjednik Općinskog kaznenog suda Vinko Mioč. Naime, otac mladića bio je pomoćnik ravnatelja HZZO-a do 2012. godine. Na pogreb su došli i njegovi prijatelji iz Bad Blue Boysa. Za Antu kažu da je bio dobar i normalan dečko koji je volio Hrvatsku i bio član Bad Blue Boysa te strastveni navijač Dinama. 


Oni su se od njega oprostili, navijački. Za svaku Antinu godinu života zapalili su jednu baklju pa je na velikogoričkom groblju jučer gorjelo 29 baklji. Na jednom od vijenaca od bijelih ruža i kala, vijorio se natpis: “Dinamo. You never walk alone!”.

Slučaj je zbunio i istražitelje

Slučaj mladića pronađenog u grmlju zbunio je i namučio istražitelje. Na njemu već danima rade najiskusniji kriminalisti zagrebačke policije koji slažu mozaik i nastoje razjasniti slučaj. Policija je odmah, još u nedjelju navečer razgovarajući s njegovom obitelji i prijateljima, provjeravala kretanje mladića tog dana do njegovog pronalaska. Iste večeri i dan kasnije analizirali su svu njegovu telefonsku i elektronsku komunikaciju ne bi li se našao neki trag i poveznica za razjašnjenje slučaja. Po trasi pretpostavljenog kretanja neposredno prije njegova pronalaska analiziraju se zapisi s javno postavljenih nadzornih kamera.



Najviše nade policija je polagala u eventualne očevice bilo kakvog sukoba mladića s nepoznatim počiniteljem. Još u ponedjeljak istražitelji su obišli širu okolicu mjesta događaja u potrazi za svjedocima. Nažalost, nitko od malobrojnih stanara koji su u to vrijeme bili kod kuće nisu vidjeli sukob niti ozlijeđenog mladića. Sve dok se nije pojavila snimka iz autobusa. 

Mladićeva braća su u ponedjeljak novinarima rekli da ne znaju točno što je njihov brat radio i s kime, no da imaju svoje pretpostavke.

>>> Sve o ubojstvu na Uskrs ekskluzivno pročitajte sutra u tiskanom izdanju 24sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 685
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a