News

Komentari 17

Eksplodirala mu crijeva jer se kolega loše šalio s njim

Eksplodirala mu crijeva jer se kolega loše šalio s njim

Leipzig: Denis S. (25) prislonio je kolegi Nici K. (27) kompresor na stražnjicu i ispalio zrak pod pritiskom u njegovo tijelo. Šalu je jedva preživio...

Osjetio sam strašnu bol, to si ne možete zamisliti. Nisam mogao uzeti zraka, kaže Nijemac Nico K. (27). On je radio u tvornici tvrtke Halberg Guss, u Leipzigu. Kolege su se u pauzama često šalili. Kolega Denis S. (25) u pauzi 7. studenog prislonio je Nici pištolj kompresora na stražnjicu i opalio. Zrak je uletio u Nicino tijelo, od čega mu je puknulo crijevo. Nico je skoro umro.
- Gotovo svakodnevno smo se igrali s kompresorima. I meni su ga već prislanjali na stražnjicu i pucali. Izlazio je samo zrak, ništa više. Taj dan je bilo vruće i htio sam Nici samo ohladiti stražnjicu - rekao je na sudu Denis. Kompresor je taj put bio namješten na najveći pritisak, a Nico se k tome još i, ne znajući što ga čeka, sagnuo.
- Pritisak je toliko rastegnuo crijevo da je puklo. Krvario je u trbušnoj šupljini. Nico K. je bio u životnoj opasnosti, morali su ga hitno operirati - opisala je situaciju državna odvjetnica. Nico je u bolnici ležao jedanaest dana.
- Morali su odrezati veliki dio crijeva. Dva mjeseca sam imao umjetni izlaz crijeva, stomu. Šavovi me još uvijek bole, čak i pri kašljanju ili kihanju. Tako će vjerojatno i ostati - kaže Nico. Sud je Denisa osudio na devet mjeseci uvjetne zatvorske kazne. Tužba za naknadu štete još slijedi.

Najčitaniji članci