Obavijesti

News

Komentari 33

Eksplozija u laboratoriju na 'Ruđeru', ozlijeđeni vatrogasci

Eksplozija u laboratoriju na 'Ruđeru', ozlijeđeni vatrogasci

Požar koji je izbio oko dva ujutro ugasili su vatrogasci s Instituta. Jutros je počelo čišćenje zgarišta te su mjerili koncentraciju plinova u zgradi, a neslužbeno saznajemo da je hladnjak bio pun kemikalija

VIDEO

U laboratoriju na Institutu Ruđer Bošković jutros oko dva sata eksplodirao je jedan od hladnjaka. Požar nakon eksplozije zahvatio je dio laboratorija, a vatru su gasila trojica vatrogasaca s Instituta. Iako su uspjeli ugasiti požar, sva trojica su se nagurala dima i prevezena u KBC Zagreb.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Jutros je počelo čišćenje zgarišta te su mjerili koncentraciju plinova u zgradi, a neslužbeno saznajemo da je hladnjak bio pun kemikalija.

S obzirom na to da su sami ugasili požar, vatrogasci s Instituta javili su kolegama iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb da ne moraju dolaziti u ispomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nema opasnosti za zdravlje'

Oglasili su se iz Instituta Ruđer Bošković i kažu kako su mjerenja pokazala da nema kemikalija u zraku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Rano ujutro oko 2:00 sata zbog još neutvrđenog razloga u prostorijama Laboratorija za sintetsku i organsku kemiju na Institutu Ruđer Bošković (IRB) došlo je do požara koji je uspješno ugašen pravovremenom reakcijom vatrogasaca s IRB-a.

Požar je u prostorijama laboratorija uzrokovao materijalnu štetu, a prilikom intervencije nije bilo ozlijeđenih osoba, no trojica vatrogasaca zbog udisanja dima preventivno su poslani na pregled u KBC Zagreb gdje im nisu utvrđene ozlijede. Isto tako, nije postojala nikakva opasnost da se proširi izvan zahvaćene prostorije. 

Nakon ugašenog požara na teren su izašli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba koji su utvrdili da u zahvaćenom prostoru ne postoji opasnost od eksplozivnosti, dok su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping utvrdili da ne postoji prisutnost kemikalija u zraku ili drugog zagađenja te da nema nikakve opasnosti za građane i zaposlenike IRB-a.

"Nakon što su djelatnici NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“ utvrdili da u zraku ne postoje plinovi koji bi mogli ugroziti ljudsko zdravlje, djelatnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping službeno su potvrdili da se bez opasnosti po zdravlje može pristupiti sanaciji laboratorija" izjavio je Zdravko Lovrić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.

Točan uzrok požara znat će se nakon obavljenog očevida.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina