Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Užas u Karlovcu: Sjekirom ubio ženu pa 'digao' stan u zrak

Do eksplozije je došlo u srijedu u stanu na Strossmayerovom trgu u Karlovcu. Pri tome je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila ozljede. Slijedi očevid

eksplozija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Karlovac: u eksploziji poginulla zena

Posted by 24sata on Wednesday, October 12, 2016

 Karlovčane je u srijedu oko 14 sati kod Strossmayerova trga uznemirila snažna eksplozija. Ivica Bajac (51) ubio je jučer svoju ženu Danicu (64).

Udario ju je sjekirom u glavu, a zatim je otvorio dvije boce plina i prouzročio eksploziju.

[video: 1191641 / ]

- U trenutku eksplozije u stanu je spavala moja kćer stara dvije godine. Popucao je zid. Prestrašila sam se te sam probudila kćer i omotala je dekom. Iznijela sam je iz zgrade. U zraku se osjetio miris dima i paljevine - kazala je Danijela Barić (36), prva susjeda stana u kojem s eksplodirao plin. Na intervenciju su ubrzo stigli i vatrogasci. Kad su ušli u stan u kojem je izbio i požar, zatekli su zastrašujući prizor.

Danica Bajac je nepomično ležala sa sjekirom u glavi. Navodno ju je ubio njezin suprug Ivica, koji se nakon strašnog zločina pokušao ubiti. On je spojio dvije plinske boce i izazvao eksploziju u kojoj je teško ozlijeđen. Hitna pomoć prebacila ga je u karlovačku bolnicu, gdje se liječnici bore za njegov život. Zadobio je teške opekline po glavi i prsnom košu. U stanu su Ivica i Danica živjeli kao zaštićeni najmoprimci.

- Sjedila sam za stolom kad je zgradu prodrmao snažan udarac. Čula sam lomljavu stakla - rekla je susjeda. Ivica, koji je ubio svoju ženu, u eksploziji je zadobio teške ozljede te je prevezen Hitnom pomoći u bolnicu. Susjedi kažu da je imao ozbiljnih psihičkih problema te da se prije nekoliko mjeseci pokušao ubiti.

- Nisu imali djece te su zajedno dolazili u kafić na kavu. Njih dvoje su bili mirni i povučeni. Nisam ih vidjela da se svađaju. Strašno je što se zbilo - kazala je konobarica kafića u koji je bračni par Bajac zalazio.

Miroslav Rade, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca, potvrdio je da su po dojavi o eksploziji plina izašli na teren s četiri vozila i 16 vatrogasaca.

Pročelnik karlovačkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Martin Barić, rekao je kako nije bilo potrebe za koordiniranjem većeg broja interventnih službi.

Vlasnica susjednog stana kazala je kako je njezin stan u eksploziji potpuno uništen, kao i još tri stana, a peti je stan oštećen.     

Možda vas zanima i ovo:
Message