Obavijesti

News

Komentari 104

Užas u Karlovcu: Sjekirom ubio ženu pa 'digao' stan u zrak

Užas u Karlovcu: Sjekirom ubio ženu pa 'digao' stan  u zrak
14

Do eksplozije je došlo u srijedu u stanu na Strossmayerovom trgu u Karlovcu. Pri tome je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila ozljede. Slijedi očevid

VIDEO

Karlovac: u eksploziji poginulla zena

Posted by 24sata on Wednesday, October 12, 2016

 Karlovčane je u srijedu oko 14 sati kod Strossmayerova trga uznemirila snažna eksplozija. Ivica Bajac (51) ubio je jučer svoju ženu Danicu (64).

Udario ju je sjekirom u glavu, a zatim je otvorio dvije boce plina i prouzročio eksploziju.

Pokretanje videa...

00:17

- U trenutku eksplozije u stanu je spavala moja kćer stara dvije godine. Popucao je zid. Prestrašila sam se te sam probudila kćer i omotala je dekom. Iznijela sam je iz zgrade. U zraku se osjetio miris dima i paljevine - kazala je Danijela Barić (36), prva susjeda stana u kojem s eksplodirao plin. Na intervenciju su ubrzo stigli i vatrogasci. Kad su ušli u stan u kojem je izbio i požar, zatekli su zastrašujući prizor.

Danica Bajac je nepomično ležala sa sjekirom u glavi. Navodno ju je ubio njezin suprug Ivica, koji se nakon strašnog zločina pokušao ubiti. On je spojio dvije plinske boce i izazvao eksploziju u kojoj je teško ozlijeđen. Hitna pomoć prebacila ga je u karlovačku bolnicu, gdje se liječnici bore za njegov život. Zadobio je teške opekline po glavi i prsnom košu. U stanu su Ivica i Danica živjeli kao zaštićeni najmoprimci.

- Sjedila sam za stolom kad je zgradu prodrmao snažan udarac. Čula sam lomljavu stakla - rekla je susjeda. Ivica, koji je ubio svoju ženu, u eksploziji je zadobio teške ozljede te je prevezen Hitnom pomoći u bolnicu. Susjedi kažu da je imao ozbiljnih psihičkih problema te da se prije nekoliko mjeseci pokušao ubiti.

- Nisu imali djece te su zajedno dolazili u kafić na kavu. Njih dvoje su bili mirni i povučeni. Nisam ih vidjela da se svađaju. Strašno je što se zbilo - kazala je konobarica kafića u koji je bračni par Bajac zalazio.

Miroslav Rade, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca, potvrdio je da su po dojavi o eksploziji plina izašli na teren s četiri vozila i 16 vatrogasaca.

Pročelnik karlovačkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Martin Barić, rekao je kako nije bilo potrebe za koordiniranjem većeg broja interventnih službi.

Vlasnica susjednog stana kazala je kako je njezin stan u eksploziji potpuno uništen, kao i još tri stana, a peti je stan oštećen.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda