Obavijesti

News

Komentari 107

Ekstremne vrućine opet dolaze u Europu: Bit će do čak 43°C

Ekstremne vrućine opet dolaze u Europu: Bit će do čak 43°C
3

U prvoj polovini sljedećega tjedna u kopnenom će se području nastaviti većinom sunčano i vruće vrijeme. No, u ponedjeljak uz više oblaka mjestimice je moguć poneki pljusak

VIDEO

Ljeto nam se početkom vikenda vratilo u svom punom sjaju, a sunce i toplo vrijeme nastavit će se i idućih dana. 

U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano uz uglavnom slab jugozapadni vjetar. Poslijepodnevna temperatura bit će između 31 i 34 °C. I u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne i navečer uz više oblaka postoji mala vjerojatnost za poneki pljusak, ponajprije uz granicu sa Slovenijom, za HRT prognoziraju Dunja Plačko-Vršnak i Zoran Vakula. 

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima prevladavat će sunčano, uz slab jugozapadni, na moru i južni vjetar. Jutro će u gorju još biti razmjerno svježe, dok će danju gotovo posvuda biti vruće, uz temperaturu između 30 i 33 °C. Sunčano će biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz tek poneki oblak u zaobalju. Vjetar će biti slab jugozapadni i sjeverozapadni. Poslijepodnevna temperatura između 30 i 34 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:34

Sunčano i vruće bit će i na jugu Hrvatske uz temperaturu od 30 do 33 °C. Vjetar većinom slab zapadni i sjeverozapadni, more malo valovito temperature oko 24 °C. 

U prvoj polovini sljedećega tjedna u kopnenom će se području nastaviti većinom sunčano i vruće vrijeme. No, u ponedjeljak uz više oblaka mjestimice je moguć poneki pljusak, a oblačnije može biti i u utorak, osobito na istoku. Jutra će biti topla, a danju uglavnom vruće, sredinom tjedna ipak malo manje nego na njegovom početku i kraju.


Sunčano će biti sljedećih dana i na Jadranu, već prijepodne, te posebice poslijepodne uz temperaturu zraka većinom višu od 30 °C. I noći i jutra će biti toplija nego proteklih dana, što mnogima vjerojatno neće biti ugodno. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju zapadni i sjeverozapadni vjetar, prema otvorenome moru u utorak i srijedu povremeno i jaki, a i bura će u srijedu ojačati.

Ekstremne vrućine u cijeloj Europi 

Početkom idućeg tjedna zapadnu Europu će zahvatiti ekstremne vrućine. U Francuskoj se očekuju temperature zraka i do 43°C, a vruć afrički zrak pristići će sve do sjeverne Engleske uz značajno odstupanje vrijednosti od prosjeka. 

Iako do Hrvatske centar ovog vrućeg afričkog zraka ne bi trebao stići, bit će nekoliko vrlo vrućih dana s maksimalnim temperaturama preko 35 Celzijevih stupnjeva što se osobito odnosi na idući vikend.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!