Obavijesti

News

Komentari 10

Erdogan je predložio trojni dijalog Hrvatska-BiH-Srbija

Erdogan je predložio trojni dijalog Hrvatska-BiH-Srbija
1

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nakon susreta je izjavio kako je za BiH ali i cijelu regiju važno da u Turskoj ima partnera koji podupire njenu stabilnost

VIDEO

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan predložio je u ponedjeljak oživljavanje trojnog dijaloga između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije kako bi se poboljšalo stanje u regiji i učvrstila dobrosusjedska suradnja, priopćeno je tijekom dana nakon službenog susreta članova Predsjedništva BiH s turskim predsjednikom.

Erdogan i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarali su u Sarajevu gdje je turski predsjednik doputovao kako bi sudjelovao na summitu država-članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Nakon tog susreta iz Predsjedništva BiH je priopćeno kako je Erdogan izrazio spremnost poduprijeti oživljavanje mehanizma trojne suradnje odnosno održavanje zajedničkog susreta dužnosnika BiH, Hrvatske i Srbije.

Osiguranje Erdogana umalo se potuklo s graničnom policijom
Osiguranje Erdogana umalo se potuklo s graničnom policijom

Erdogan je također potvrdio potporu Turske euroatlantskom putu BiH što vidi kao jamstvo stabilnosti i mira.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka kako je zahvalan Erdoganu jer je došao u uzvratni posjet BiH.

"Razgovarali smo o različitim oblicima suradnje a utvrđeni su i rokovi za gradnju autoceste Beograd-Sarajevo", kazao je novinarima Dodik potvrdivši kako je i dalje u optjecaju taj infrastrukturni projekt kojega je inicirala upravo Turska iako još nisu definirani načini njegova financiranja.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nakon susreta je izjavio kako je za BiH ali i cijelu regiju važno da u Turskoj ima partnera koji podupire njenu stabilnost.

U ime državnog vrha kazao je i kako žali zbog odluke predstavnika Kosova da ne sudjeluju na summitu SEECP-a, tim prije što je poziv kosovskim dužnosnicima upućen potpuno sukladno dosadašnjoj diplomatskoj praksi.

"Mislim da su napravili grešku. Ili ne razumiju ili neće razumjeti situaciju u BiH", kazao je Džaferović gostujući u Dnevniku TV Federacije BiH (FTV) podsjećajući kako BiH nije priznala Kosovo jer za to nema konsenzusa u samoj zemlji.

Džaferović je ocijenio kako je potpuno neopravdano da je suradnja Kosova i BiH lošija od one koja postoji između Beograda i Prištine.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović