News

Komentari 1

Erdogan je zbog negativnih reakcija ukinuo policijski sat

Erdogan je zbog negativnih reakcija ukinuo policijski sat

Dvodnevni policijski sat trebao je stupiti na snagu u ponoć s petka na subotu u 15 gradova i provincija najteže pogođenih epidemijom, uključujući glavni grad Ankaru i financijsko središte Istanbul

Turski predsjednik u petak je ukinuo mjeru policijskog sata koji je trebao biti uveden tijekom vikenda kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, što je ranije najavio ministar unutarnjih poslova izazvavši time brojne reakcije javnosti.

Dvodnevni policijski sat trebao je stupiti na snagu u ponoć s petka na subotu u 15 gradova i provincija najteže pogođenih epidemijom, uključujući glavni grad Ankaru i financijsko središte Istanbul.

- Komentari koje smo dobili od građana potaknuli su nas da tu odluku ponovo razmotrimo - napisao je predsjednik Recep Tayyip Erdogan u tvitu kojim je objavio povlačenje sporne uredbe.

Umjesto uvođenja policijskog sata Erdogan je sada građanima uputio preporuku da nose zaštitne maske i pridržavaju se fizičke distance

Uvođenje policijskog sata tijekom vikenda koje je ministar unutarnjih poslova najavio u četvrtak iznenadilo je Turke koji su od početka ovog tjedna funkcionirali u uvjetima popuštanja restriktivnih mjera.

Kafići, restorani, parkovi, bazeni i muzeji dobili su dopuštenje za nastavak rada nakon više od dva mjeseca a dopuštena je i djelomična obnova zračnog prometa unutar zemlje.

Erdogan je potvrdio kako vlada zapravo nije razmatrala ponovno uvođenje policijskog sata ali je bila prisiljena ponovo o tome razmisliti nakon što je broj novozaraženih na dnevnoj bazi narastao sa 700 na tisuću.

- Nismo željeli da se nakon dva i pol mjeseca sada kada je počela obnova normalnog života naši građani suočavaju s novim poteškoćama - kazao je turski predsjednik pojašnjavajući kako je jedina namjera bila poduzeti mjere kojima bi se zaštitili ljudi.

Turska je od izbijanja epidemije zabilježila više od 167 tisuća zaraze kao i 4630 smrtnih slučajeva.

Najčitaniji članci