Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Erdogan: 'Sulejman' ne daje pravu sliku turskih predaka

Mi takve pretke nemamo. Mi takvog zakonodavca, takvog sultana Sulejmana nismo upoznali, rekao je turski premijer u govoru na otvaranju aerodroma u gradu Kutahji

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
33 komentara

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan kritizirao je serijal 'Sulejman Veličanstveni' jer smatra da ne prikazuje stvarnu sliku predaka današnjih Turaka, piše crnogorski CDM

- Mi takve pretke nemamo. Mi takvog zakonodavca, takvog sultana Sulejmana nismo upoznali - rekao je Erdogan u govoru na otvaranju zračne luke u gradu Kutahji. 

Istaknuo je kako je Turska uvijek na strani mira i zagovara rješenje problema kroz dijalog, ali ako im bude ugrožena sigurnost poduzet će određene mjere. 

- Živimo na svijetu sa sedam milijardi ljudi. Koji je naš zadatak, to dobro znamo. Gdje su naši preci jahali na konjima i mi ćemo ići tamo, svime ćemo se pozabaviti i pomoći svakome - rekao je Erdogan. 

Podsjetio je na parolu Mustafe Ataturka, 'oca' moderne Turske, 'Mir u državi, mir u svijetu', i dodao kako se ta rečenica ne može okarakterizirati kao pasivnost i neodlučnost. 

- Nikada nećemo moći ravnodušno promatrati probleme koji se događaju i tiču i naše države - poručio je Erdogan. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message