Obavijesti

News

Komentari 119

Esih želi biti gradonačelnica: HDZ je sačuvao Milana Bandića

Esih želi biti gradonačelnica: HDZ je sačuvao Milana Bandića
3

Desnica je u Zagrebu otvorila karte. U HDZ-ovo biračko tijelo klizećim startom uletjet će konzervativna saborska zastupnica Bruna Esih. Ide u utrku za gradonačelnicu...

VIDEO

Desnica je u Zagrebu otvorila karte. U HDZ-ovo biračko tijelo klizećim startom uletjet će konzervativna saborska zastupnica Bruna Esih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

Nakon mnogo premišljanja, Esih, koja je u Sabor kao nezavisna izabrana na listi HDZ-a, napokon je prelomila i ide u utrku za gradonačelnicu. Iako nam ona osobno nije ništa odgovorila na naš upit, doznajemo da bi službena objava trebala biti sljedeći tjedan.

Napad na Mikija i HDZ

Esih će ići sa svojom nezavisnom listom i računaju upravo na birače HDZ-a i one konzervativnije koji su nezadovoljni dosadašnjom politikom stranke u glavnom gradu. HDZ je u koaliciji s Milanom Bandićem, a pucanje koalicije spriječio je upravo Andrej Plenković u prosincu 2016.

- Plenković i Milijan Brkić sačuvali su Bandića. HDZ ga niti ranije nije napadao zbog kriminala, a onda u suradnji s njim kupe mrvice sa stola. To je sramota - kaže nam jedan suradnik Brune Esih, koji je potvrdio da žele promjene u Zagrebu i odmak od takve politike.

Da će Esih udariti i na HDZ, Bandića i njihovu suradnju, koju smatra farsom, svjedoči i to što će joj zamjenik biti Tomislav Jelić.

Jelić i Šetrc zamjenici

Jelić je bivši HDZ-ovac koji je prešao u Hrvatski blok Ivića Pašalića. Jelić je zagrebačkoj javnosti najpoznatiji kao najžešći kritičar Bandića, kao čovjek koji je otkrio javnosti niz afera sa zamjenama zemljišta i pogodovanjem investitorima. Na neko vrijeme se povukao iz politike, ali sad se vraća uz Esih. Drugi zamjenik trebao bi biti demograf Stjepan Šterc, koji je je neko vrijeme kotirao kao možebitni HDZ-ov ministar branitelja. Šterc još treba donijeti odluku.

Zlatko Hasanbegović kao prijatelj i suradnik Esih i predstavnik desnijega krila HDZ-a, navodno još nije odlučio hoće li biti na listi B. Esih. Svakako bi joj trebao dati podršku, a to će možda značiti i njegovo izbacivanje iz HDZ-a.

Mikulić u zadnji tren

HDZ je, s druge strane, nakon dugog premišljanja i traženja kandidata, ipak odlučio da će u bitku za Zagreb poslati trenutačnog predsjednika Skupštine Andriju Mikulića. Mikulić je i šef zagrebačkog HDZ-a, kojem je Andrej Plenković uporno tražio zamjenu. Međutim, doznajemo da bi sutra, nakon sjednice gradskog odbora, napokon trebalo biti i službeno objavljeno da će Mikulić biti kandidat. Sugovornik iz HDZ-a kaže da to i nije najsretnija opcija, ali da računaju na ulazak u Skupštinu, pobjedu Milana Bandića i vladavinu sljedeće četiri godine s njim u koaliciji.

Mikulić inače ne stoji dobro u anketama. Prema posljednjoj, koju je naručio HNS, a provela Promocija plus, Mikulić osvaja 3,7 posto, a Esih 5,1 posto glasova.

Prema toj anketi, Bandić ulazi u drugi krug s Ankom Mrak Taritaš, ali za drugo mjesto se bori i Sandra Švaljek. Kandidatura Esih je svakako udar na HDZ i njihove planove, te će se na desnici voditi žestoka bitka za birače upravo između Esih i Mikulića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...