Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

EU odobrila proglašavanje neovisnosti Kosova 17.2.?

Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je da očekuje da oko 100 država prizna neovisnost Kosova odmah nakon što je Priština proglasi

AFP
Foto: AFP
6 komentara

Kosovski mediji objavili su, pozivajući se na diplomatske izvore, da je Bruxelles odobrio da 17. veljače Kosovo proglasi neovisnost. Neovisnost bi stupila na snagu u ožujku, nakon što kosovska strana ispuni obveze koje proizlaze iz mirovnog plana UN-ova posrednika Marttija Ahtisaarija.
Po pisanjima tamošnjih medija, do ožujka bi kosovski parlament trebao usvojiti zakone u vezi prava srpske zajednice i zaštite kulturnih i vjerskih spomenika, te prihvatiti novi ustav i državne simbole. Diplomatski izvori su navodno kosovskoj televiziji rekli da je proglašenje nezavisnosti 17. veljače odobrio i Washington. Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je u petak, nakon sastanka s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Joakimom Rueckerom, da očekuje da oko 100 država prizna neovisnost Kosova odmah nakon što je Priština proglasi. Nije naveo točan datum proglašenja neovisnosti, ali je rekao kako je on određen.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message