Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Europa će kazniti Sloveniju zbog uvođenja vinjeta?

Europska komisija najavila je da bi mogla kazniti Sloveniju jer je uvela režim vinjeta na autocestama koji diskriminira strane državljane...

Tomislav Miletić
Foto: Tomislav Miletić
2 komentara

Europska komisija u srijedu je najavila mogućnost pokretanja postupka protiv Slovenije zbog uvođenja naplate cestarine vinjetama, na način da se diskriminiraju vozači koji ne žive u Sloveniji.
- Ne mogu potvrditi kada će biti donesena odluka, očekuje se da će to biti vrlo skoro - rekao je Fabio Pirotta, glasnogovornik povjerenika Europske komisije za promet. Pirotta je pojasnio postupak pokretanja postupka protiv neke zemlje članice pred Europskim sudom pravde. Nakon prvog upozorenja koje Komisija šalje zemlji članici, od prozvane zemlje očekuje se odgovor. U slučaju da Komisija ne bude zadovoljna tim odgovorom, ona objavljuje tzv. obrazloženo mišljenje, zadnji korak pred pokretanje postupka pred Europskim sudom pravde u Luksemburgu. Slovenija bi mogla biti prozvana zbog kršenja načela slobodnog kretanja ljudi i dobara jer uvođenjem vinjeta na najmanje polugodišnje razdoblje diskriminira vozače koji samo prođu kroz zemlju, a plaćaju cijenu kao i domaći vozači. Slovenija je od 1. srpnja ove godine uvela vinjete po cijeni od 35 eura za polugodišnju te 55 eura za godišnju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message