Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
226 komentara

"Pokrenuli smo postupak za isključenje Beljaka iz stranke"

Beljak ovih dana provodi čistke. Udaljuje iz stranke najviše dužnosnike jer smo izrazili nezadovoljstvo njegovim radom i najavili kandidaturu na unutarstranačkim izborima, kazala je

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
226 komentara

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir (HSS) na izvanrednoj konferenciji za medije u Zagrebu najavila je kako su pokrenuli postupak za isključenje šefa stranke Kreše Beljaka iz HSS-a.

- Samnom su najviši dužnosnici HSS-a, predstavnici desetak županija. U 17 je predsjedništvo stranke na koje nismo pozvani. Ne znamo razlog. Beljak nas je sramotio tjekom kampanje. Rušio ugled stranke. Da smo znali neke detalje ne bi mogao biti ni član. Pokrenuli smo postupak za isključenje Beljaka iz stranke - najavila je Petir.

- Beljak ovih dana provodi čistke. Udaljuje iz stranke najviše dužnosnike jer smo izrazili nezadovoljstvo njegovim radom i jer smo najavili kandidaturu na unutarstranačkim izborima - dodala je.

- Nedopustivo je da se osnivače udaljuje iz stranke - kazala je Petir koja je kazala da će se boriti pravnim sredstvima nakon što joj je jedan HSS-ovac uručio plastične vile. 

- Ovo je protest. Uvjeren sam da hrvatska javnost vidi prozirnost strategije g. Beljaka, on suspenzijama želi eliminirati sve svoje stranačke protivnike. Mislim da je prevršio mjeru i prešao granicu koja traži ovakvu reakciju. Mislim da je odgovornost svih članova HSS-a da ovo stanje promijeni. Možda se ne može računati na onaj dio vodstva koji je sada uz Beljaka, ali se sigurno članstvo HSS-a mora duboko zabrinuti nad budućnošću ove stranke - istaknuo je Koren.

Ustvrdila je da nikad nije sugerirala HSS-ovim saborskim zastupnicima da surađuju s HDZ-om.

- Mi nismo dobili odluke pa se ne možemo žaliti. Sve je to jedna velika farsa, performans, igrokaz Kreše Beljaka sve kako bi ostao u fotelji. On želi udaljiti delegate koji ga ne podržavaju s izborne skupštine. On ne voli i ne poštuje HSS, sustavno ga uništava - rekla je europarlamentarka.

- Beljak je preveo HSS iz pobjedničkog u gubitnički tabor. Prodali su HSS za judine škude. Sram ga može biti i tražim ga da odstupi! - istaknula je.

- Šokirao me ne samo na političkoj, nego na ljudskoj razini - komentirala je Beljakovo ponašanje u zadnjih mjesec dana.

Podsjetimo, Krešo Beljak privremeno je udaljio 100 članova stranke uključujući i Petir. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message