Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
61 komentara

Europski radikalni desničari slave: Sada je red na nama

Desničarske i radikalne stranke diljem Europe slave nakon što su Britanci izglasali napuštanje Europske unije. Zahvaljuju Britaniji i govore da je sad na njih došao red da naprave isto..

France's far right National Front political party leader Le Pen and Austrian far right FPOe leader Strache arrive at the "Public Meeting on Patriotic Spring" in Vienna
Foto: HEINZ-PETER BADER
61 komentara

Francuska Nacionalna fronta Marine Le Pen naglašava kako je to pobjeda antieuropskih i antimigrantskih pozicija u Europi te traži referendum za napuštanje EU-a i u Francuskoj.

- Sloboda naroda uvijek pobjeđuje! Čestitke, Velika Britanijo! Sada je red na nama -  napisao je Florian Philippot, potpredsjednik Nacionalne fronte.
Za predsjednicu Nacionalne fronte Marine Le Pen, Brexit je početak kraja Europske unije a britanski referendum pokazao je da se EU raspada te da Francuska ima "1000 razloga više za napuštanje EU-a" te kako su među njima najvažniji euro i Schengen.

- Strategija terora koju koriste zagovaratelji Europske unije više ne radi - kazala je Le Pen.

'Hvala Britanijo, sad je naš red'

Njemačka euroskeptična Alternativa za Njemačku (AfD) i talijanska Sjeverna liga pozdravile su britansku odluku o napuštanju Europske unije, a čelnik finske euroskeptične stranke Finns upozorio je da ne dolazi u obzir nikakva odmazda u budućim pregovorima između Britanije i EU-a.

 - Britanci su napravili veliku uslugu Europi svojom suverenom odlukom -  rekla je Beatrix von Storch, druga osoba AfD-a i zastupnica u Europskom parlamentu.

Čelnik euroskeptične oporbene krajnje desne talijanske stranke Sjeverne lige čestitao je Britancima na izglasavanju izlaska iz EU-a i rekao je da bi Italija trebala biti sljedeća.

- Hura za hrabrost slobodnih građana! Srce, glave i ponos pobjeđuju laži, prijetnje i ucjene. Hvala (Britanijo), sada je naš red -  napisao je Matteo Salvini na Facebooku.

Finski ministar vanjskih poslova Timo Soini, čelnik euroskeptične stranke Finns, rekao je da se moraju poštovati rezultati britanskog referenduma dodajući da se mora isključiti mogućnost bilo kakve "odmazde" u budućim pregovorima između EU-a i Britanije.

- Narod se izjasnio. Nikakva odmazda ne dolazi u obzir -  objavio je on na internetskoj stranici stranke. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message