Obavijesti

News

Komentari 40

Evo koliko Obama ima dolara i što planira sa svim tim novcem

Evo koliko Obama ima dolara i što planira sa svim tim novcem

Premda se bliži kraj Obaminog mandata, njegova situacija nikako ne izgleda loše. Izlazi iz predsjedničkog ureda kao jako bogat čovjek. Ako se pitate koliko je točno novca zaradio, evo izračuna...

VIDEO

Bliži se inauguracija 45. predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, a to znači da se svijet pozdravlja s Barackom Obamom, kao predsjednikom. Premda mu se bliži kraj, Obamina situacija nikako ne izgleda loše. Izlazi iz predsjedničkog ureda kao jako bogat čovjek. Ako se pitate koliko je točno novca zaradio, evo izračuna...

Istraživanje Američkog Sveučulišta u Washingtonu je pokazalo da bi Obama uskoro mogao "težiti" 242 milijuna dolara, i to nakon što napusti Bijelu kuću.

Koliko Obama "vrijedi"

Stranica CelebrityNetWorth.com tvrdi da Obama teži 12.2 milijuna dolara dok njegova žena Michelle zaostaje tek 400.000 dolara za njim i ima 11.8 milijuna. Obamina godišnja predsjednička plaća je iznosila 400.000 dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što planira sa svim tim novcem?

Obama kaže da mu je prvi plan - spavati dva tjedna. Kad završi s tim, vratit će se političkom aktivizmu. Tvrdi da će se zalagati za oštrije zakone o posjedovanju oružja, prava imigranata, rješavanje rasnih probleme i reformu pravnog sustava. Do kraja života primat će plaću 205.700 dolara godišnje, zdravstveno osiguranje i zaštitu.

Obamini govori

Smatra se da će ogromne svote novca zarađivati i govorima. Prema CNN-u, Bill Clinton i njegova supruga Hillary su nakon Billovog mandata zarađivali i do 200.000 dolara po govoru. Tom računicom bi Obama brzo mogao doći do trocifrene milijunske svote. Stručnjaci smatraju da bi mogao zaraditi preko 30 milijuna dolara od svojih memoara.

Novi dom

Obami neće nedostajati Bijela kuća s obzirom da je kuća u koju njegova obitelj ubrzo useljava prilično raskošna. Obitelj Obama će iznajmiti kuću od 760 kvadrata iz 1920. godine koja se nalazi u blizini Bijele kuće, a ni unutrašnjost se puno ne razlikuje. Interijer su uredili po tradicionalnom stilu, bez puno detalja i neutralnim bojama.

 

foto: The McFadden Group

Nova kuća Baracka i Michelle ima devet spavaćih soba, osam kupaonica, veliku kuhinju, vrt, apartman za goste... Planiraju tu ostati dok njihova kći Sasha ne završi srednju školu iduće godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a