Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Evo što učiniti ako vam je vjetar srušio drvo na automobil

Vjetar brzine veće od 100 kilometara na sat rušio drveće i krovove na automobile

Foto: Igor Stimac/HaloPix/PIXSELL

Ako ste vozač u Zagrebu i okolici, s prilično se velikom sigurnošću možemo kladiti na to da vam je prva pomisao jutros bila - što mi je s autom? Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, koji je u nekim trenucima puhao i 101 kilometar na sat, čupalo je drveće iz korijena, rušilo krovove, prevrtalo štandove i prometne znakove. 


Medijima i društvenim mrežama šire se slike prilično velikih šteta. U Ježevskoj ulici blizu Vukovarske pala je limena konstrukcija krovišta, oštećene su brojne fasade, ozlijeđene su dvije osobe. Vatrogasci su jutros građane upozorili da zovu samo ako je baš hitno, policija je izdala dramatično priopćenje u kojem se građanima preporučuje da ne izlaze bez potrebe i da se za kretanje kroz grad koriste javnim prijevozom. 


Oštećeni su i brojni automobili koji su tijekom noći ostali parkirani na otvorenom. U Ulici Stjepana Babonića na Medveščaku na osobni je automobil pala metalna ograda s obližnjeg gradilišta, a osim što je pritom zadobio brojne ogrebotine i udubljenja, otkinut mu je retrovizor. 


U Medvedgradskoj su se s pročelja zgrade odvojile dvije mramorne ploče i pale na osobni automobil, a na Savskoj cesti na parkirani automobil s visine od 20 metara pao je komad fasade. U ranim jutarnjim satima na Maksimirskoj je cesti došlo do kraćeg zastoja jer se stablo srušilo na tramvaj u pokretu.


Prema preporučenoj proceduri, ako vam je na automobil zbog vjetra palo stablo ili bilo što drugo preveliko da se može samostalno ukloniti, morate nazvati vatrogasce, a ako trebate i službeni zapisnik o prirodi, težini i okolnostima nastanka štete, trebalo bi nazvati i policiju. 


Više o kasko-osiguranju u Croatia osiguranju možete saznati ovdje.

O PROCESU PRIJAVE I OBRADE ŠTETE

Osiguranici mogu štetu prijaviti na telefonski broj 0800 1884, na e-mail adresu stete.prijava@crosig.hr, popunjavanjem online forme na stranici https://www.crosig.hr/hr/prijavite-stetu/ ili osobno u jednoj od poslovnica Croatia osiguranja. Odluči li se klijent za online prijavu, po prijavi štete bit će obaviješten o broju pod kojim se predmet vodi te imenu djelatnika zaduženog za obradu zahtjeva.
U slučaju štete na pokretnom vozilu procjena će se obaviti na procjenilištu Croatia osiguranja, a ako se radi o nepokretnom vozilu ili o šteti na imovini, procjenitelj Croatia osiguranja će se telefonski najaviti radi procjene.

Koraci prijave štete uključuju:

1. Prijavu

2. Povratnu informaciju o potrebnim dokumentima

3. Obradu i procjenu

4. Odluku

5. Isplatu naknade

Croatia osiguranje prva je osiguravajuća kuća u Hrvatskoj koja za ugovoreno autokasko osiguranje jamči rješavanje štete u roku od pet radnih dana te omogućuje korištenje zamjenskog vozila za vrijeme popravka vašeg, a imovinske štete rješava unutar petnaest dana.

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message