Obavijesti

News

Komentari 106

Evo zašto nisu objavljene slike smaknuća Osame bin Ladena

Evo zašto nisu objavljene slike smaknuća Osame bin Ladena
5

Objavljene su fotografije i video vješanja Sadama Huseina, kao i posmrtne fotografije njegovih sinova. Ipak, fotografije  Osame bin Ladena nisu nikad izašle u javnost

VIDEO

Objavljene su fotografije i video vješanja Sadama Huseina, kao i posmrtne fotografije njegovih sinova Udaya i Qusaya. Ipak, fotografije smaknuća Osame bin Ladena nisu nikad izašle u javnost. 

Matt Bissonnette, jedan od šestorice tima SEAL koji su sudjelovali u ubojstvu Osame bin Ladena, djelomično je otkrio razloge u svojoj knjizi 'No easy day'.

60 minutes

- Na samrti, Osama se još uvijek trzao i grčio. Drugi napadač i ja uperili smo lasere prema njegovim grudima i ispalili nekoliko metaka. Meci su mu kidali tijelo, bacajući ga na pod sve dok nije postalo nepomično - opisuje Bissonnette u svojoj knjizi, a prenosi Business Insider.

Dva povjerljiva izbora kazala su za portal Sofrep da je ovo možda najodmjereniji opis onoga što se događalo dok su specijalci jedan za drugim pucali u Bin Ladena. Kada su završili, Bin Laden je imao u sebi više od 100 metaka, po najblažoj procjeni. 

AFP/PXL

Kružile su neke lažne fotografije tijela

Postavlja se pitanje je li takvo rešetanje vođe Al Qa'ide bilo sukladno pravilima? Prema Zakonu o kopnenom ratovanju, vojnik je u potpunosti ovlašten ispaliti još par metaka za svaki slučaj u svoju metu nakon što ona padne. Ako se neprijatelj ne predaje, moralno je, legalno i etički ispravno pucati u tijelo još nekoliko puta kako bi se osiguralo da je zaista mrtav, odnosno da više ne predstavlja prijetnju, piše portal Sofrep.

Pretjerana uporaba oružja u slučaju Osame bin Ladena nije imala za cilj za cilj osigurati da bin Laden više nije prijetnja. Bilo je to pretjerivanje zbog čistog iživljavanja, i to je glavni razlog zbog kojeg fotografije nikad nisu objavljene. Nema sumnje da bi takve fotografije, u slučaju da su ugledale svjetlo dana, izazvale međunarodni skandal i dovele do opsežne istrage koja bi otkrila detalje akcije lova na Bin Ladena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca