Obavijesti

News

Komentari 15

Faber: 50 posto šefova u policiji ima političku vezu

Faber: 50 posto šefova u policiji ima političku vezu
1

Ravnatelj policije Vladimir Faber nije želio govoriti o tome je li nadzorna kamera snimila počinitelja, niti je li ubijstvo povezano s Ivanom Hodak (26)

VIDEO

U posljednjih 17, 18 godina uz dobre političke veze svatko je mogao postati policajac, priznao je v.d. ravnatelja policije Vladimir Faber gostujući u “Dnevniku plus” na HTV-u u petak navečer.
- Ne postoji dovoljno veliki tepih koji bi mogao prekriti sve probleme koji su se nagomilali do danas - dodao je Faber. Time je praktički priznao da sadašnja policijska struktura nije sposobna uhvatiti se u koštac s organiziranim kriminalom. No Faber je optimističan i vjeruje da je ovo prilika da se vrati izgubljeno povjerenje u policiju i sustav sigurnosti u državi. Na tragu tome bio je i načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec, koji je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao kako RH, pogotovo Zagreb, nema dosta kompetentnih policijskih kadrova.
- Policijska uprava zagrebačka nikad nije bila dovoljno popunjena policajcima srednje stručne spreme koji bi trebali biti na ulicama, kao ni onima obrazovanim za borbu protiv organiziranog kriminala - objasnio je Borovec i dodao kako će to pokušati promijeniti unaprjeđenjem sustava školovanja policajaca. Kazao je kako bi u ponedjeljak u Zagreb trebalo stići 250 policajaca iz ostalih policijskih uprava.
- Oni će uglavnom raditi na ulici. Njihova prisutnost trebala bi doprinijeti prevenciji kaznenih djela i povećati osjećaj sigurnosti građana - kaže Borovec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk