Obavijesti

Promo sadržaj

Fantela i Marenić najavili daljnje jedrenje u klasi M32

Fantela i Marenić najavili daljnje jedrenje u klasi M32
7

Da nije bilo Croatia Match Cupa ovog vikenda u Poreču, naši zlatni olimpijci iz Rija, Šime Fantela i Igor Marenić, vjerojatno se ne bi još dosta dugo natjecali u klasi M32, jedriličarskoj Formuli 1

U svom premijernom nastupu oni su u uvali Peškera zajedno s Rajkom Kujundžićem i Mihovilom Fantelom osvojili sjajno četvrto mjesto što im je bio najbolji poticaj za nastavak karijere u smjeru utrka World Match Racing Toura koje se održavaju u najatraktivnijim destinacijama današnjice poput Miami Beacha. 

Naš proslavljeni skiper Šime nije krio zadovoljstvo debijem u Poreču: Jako sam ponosan na nas, držali smo se junački, apsolutno smo dominirali cijelom nedjeljom. Jedino što nam nedostaje je više regatarenja u ovoj klasi. Planiramo nastaviti jedriti u M32, svakako.

World Match Racing Tour ekskluzivno je natjecanje na kojem, uz America´s Cup i Volvo Ocean Race, nastupaju najbolji nautičari svijeta. Prvo porečko izdanje jedrilo se prošlog vikenda, od četvrtka 25. do nedjelje 28. svibnja,  a na njemu je, osim hrvatskog Croatia Match Racing Teama, nastupilo još devet posada iz SAD-a, Švedske, Danske, Nizozemske, Francuske, Novog Zelanda i Poljske. Oni su se natjecali u dvobojskim plovovima u uvali Peškera na tek stotinjak metara od obale, a gledatelji su u njihovim atraktivnim nadmetanjima prepunim skokova, naglih zaokreta i pravih akrobacija uživali duž cijelog zaljeva koji je smješten u centru grada.

Pobjednik regate Croatia Match Cup Poreč 2017, Francuz Quentin Delapierre prije penjanja na najviše postolje je izjavio: Danas smo u polufinalu dva puta jedrili protiv Fantele i bilo nam je zaista teško. Na kraju smo pobijedili Hrvate 2:1, a nakon toga u finalu i Nizozemce.

Stvarno sam uživao u ovoj regati, posebno u pogledu na prekrasnu staru jezgru Poreča. Za nas je ova pobjeda iznimno važna, jer smo se kvalificirali za dalje, zbog čega smo i došli u Hrvatsku. Drugo izdanje Croatia Match Cupa najavljeno je za proljeće sljedeće godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.