Obavijesti

News

Komentari 90

Farsa u Vukovaru: Šef SDP-a podržao je HDZ-ovu koaliciju

Farsa u Vukovaru: Šef SDP-a podržao je HDZ-ovu koaliciju
1

Željko Pinjuh se nije prodao. Ako stranka misli da nisam dobro postupio spreman sam dati ostavku na moj mandat predsjednika vukovarskog SDP-a, rekao je Pinjuh

VIDEO

Željko Pinjuh, koji još uvijek formalno obnaša ulogu predsjednika Gradskog odbora SDP-a grada Vukovara, izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara. 

Za dopredsjednike vijeća izabrani su Pilip Karaula (HDZ) i Marijan Pavliček (HSPAS). Pinjuh je izabran na prijedlog koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčević koji su s njegovom rukom stekli većinu u vijeću, piše Večernji list.

Prije glasanja, iz vijećnice su izašli SDP-ovci jer, prema riječima dopredsjednika vukovarskog SDP-a Gorana Bošnjaka, nisu željeli sudjelovati u farsi. Sve je bilo jasno kada je Pinjuh glasao 'za' Mandatnu komisiju. Kasnije su vijećnicu napustili i članovi SDSS-a koji su bili nezadovoljni što u prijedlogu za predsjednika i dopredsjednike vijeća nema niti jednog pripadnika srpske nacionalne manjine. 

Bošnjak: HDZ sada sigurno ide na rušenje gradonačelnika

U Gradskom vijeću ima 24 člana. Koalicija HDZ - HSPAS imali su ukupno 12 vijećnika pri čemu je HDZ imao devet, a HSPAS tri vijećnika. SDP je imao devet vijećnika, a SDSS, koji podržava gradonačelnika i SDP, ima tri vijećnika.

-  Građani trebaju shvatiti da nije bilo problem formiranje vijeća nego činjenica da neće moći raditi. Poslije ovoga sigurno je da HDZ ide na pokušaj rušenja gradonačelnika i vijeća kod izglasavanja proračuna - rekao je Goran Bošnjak

Pinjuh: Ako SDP misli da nisam dobro postupio, dat ću ostavku

- Željko Pinjuh se nije prodao. Jednostavno nisam htio pogaziti svoju riječ. Ne vidim ništa spornoga u ovom mom postupku, a uskoro ću se sastati i s predsjednikom Milanovićem. Ako stranka bude mišljenja da nisam dobro postupio spreman sam dati ostavku na moj mandat predsjednika vukovarskog SDP-a - rekao je Pinjuh najavljujući da želi raditi za boljitak Vukovara i njegovih građana. 

Sabo: Pinjuh se više ne može smatrati članom SDP-a

Novinarima se na kraju obratio i Željko Sabo, koji je i predsjednik županijske organizacije stranke, navodeći da je Pinjuh glasao protiv odluka odbora i da se više ne može smatrati članom SDP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca