News

Komentari 8

Fatalnoj Suniti opet sude: Odvjetnica tvrdi da pati i da je pala u tešku depresiju u zatvoru

Fatalnoj Suniti opet sude: Odvjetnica tvrdi da pati i da je pala u tešku depresiju u zatvoru

Tužitelji su rekli da je Hindić tijekom izvršenja kaznenog djela bila potpuno pri svijesti i svjesna što se oko nje događa. Sudsko vijeće je na kraju odbacilo zahtjev obrane

Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru, kojom je Sunita Hindić (22) osuđena na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostitelja Nine Ivanković (55), koja je počinjeno u "Vili Ivanković", 4. listopada 2019., danas je započelo ponavljanje postupka piše Dnevni avaz.

Predana je dokumentacija o događaju koji se dogodio prije mjesec dana u pritvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda Mostaru kojem se opisuje kako je Hindić pokušala izvesti samoubojstvo vješanjem, a kad joj taj naum nije uspio popila je nekoliko tableta koje inače korist. 

Istaknuli su da su optužena i žrtva bili dugo u ljubavnoj vezi u kojoj je on bio izrazito ljubomoran. Kada je došlo do kobne tučnjave gurnuo joj je pištolj u ruke koji je slučajno ispalio.

Odvjetnica optužene ističe da je pala u tešku depresiju i da pokušaj samoubojstva to samo potvrđuje.

Podvukla je da je navedeno i da postoje dokazi u prilog činjenici da se radi o ubojstvu s predumišljajem, dok je Dalipagić danas izjavio suprotno, odnosno da je Hindić ubojstvo počinio iz nehaja.

Tužitelji su rekli da je Hindić tijekom izvršenja kaznenog djela bila potpuno pri svijesti i svjesna što se oko nje događa.


Sudsko vijeće je na kraju odbacilo ovaj zahtjev obrane, a danas je obavljen uvid u izvođenje dokaza, odnosno svjedočenje svjedoka te nalaza i mišljenja vještaka.

 

Najčitaniji članci