Obavijesti

Promo sadržaj

Femto laserska operacija sive mrene u Poliklinici Bilić Vision

Femto laserska operacija sive mrene u Poliklinici Bilić Vision
4

Revolucionarna, preciznija i sigurnija laserska metoda operacije sive mrene napokon u Hrvatskoj!

Poliklinika Bilić Vision za oftalmologiju prva je u Hrvatskoj i regiji uvela komercijalnu upotrebu Femto lasersku operaciju sive mrene ili katarakte - precizniju i  napredniju metodu operacije od dosadašnje, ultrazvučne.

Siva mrena

Siva mrena ili katarakta je zamućenje očne leće i prirodan proces starenja. Osoba primjećuje da joj je mutnija slika, boje blijede, a vid postaje zamagljen. Ovaj proces može započeti već nakon 40. godine života i napreduje sa starenjem organizma. Poslije 70. godine života svaka druga osoba ima neki oblik razvijenog zamućenja leće tj. sive mrene ili katarakte. Siva mrena glavni je uzrok sljepoće u svijetu u nerazvijenim zemljama svijeta, a jedini način da simptomi nestanu je operacija: vađenje odstranjenje zamućene očne leće iz oka te ugradnja umjetne intraokularne leće.

Femto laserska operacija sive mrene

Femto laserska operacija sive mrene predstavlja revoluciju u operacijskom zahvatu, zbog svoje preciznosti i modernog pristupa bez kirurškog nožića. Radi se o laserskom zahvatu, prilikom kojeg kirurg vođen kompjuterskom tehnologijom usmjerava operaciju s ciljem postizanja najpreciznijih rezultata. Laserska operacija sive mrene ekskluzivno se u Hrvatskoj obavlja u Poliklinici Bilić Vision.“, kaže dr. sc. Nadežda Bilić, spec. oftalmolog.

U Femto laserskoj operaciji sive mrene svi se rezovi na oku rade laserom pa tako i najvažniji rez na otvaranju prednje kapsule zamućene očne leće. Pravilnost tog otvora na prirodnoj leći osigurava stabilne vidne rezultate postoperativno, jer osigurava precizno postavljanje nove umjetne leće u oko. Femto Laser također omekšava kataraktu te je usitnjuje na manje, mekše komade koje je kirurgu lakše ukloniti prije no što zamućenu leću zamijeni novom, umjetnom, lećom koja trajno omogućava pacijentu kvalitetan vid.

Rezultat samog zahvata za pacijenta značajno je sigurniji. Femto laser prilikom laserske operacije katarakte koristi manje energije nego ultrazvuk koji se do sada isključivo koristio kod operacije sive mrene, pa se tako smanjujuju rizici poslijeoperacijskog zamućenja rožnice i ubrzava vrijeme oporavka. Zamućenje rožnice može trajno oštetiti vidnu oštrinu. Femto laserskom operacijom sive mrene taj je rizik doveden gotovo na nulu. Femto laser je zamijenio i kirurški nož koji se koristio za korekciju astigmatizma .

Ova laserska operacija svim pacijentima omogućava preciznost, sigurnost i brži oporavak.

Osim za operacije sive mrene, femto laserska tehnologija koristiti će se za rješavanje svih grešaka vida (LASIK).

Svi koji imaju iznad 45 godina života, a priželjkuju skinuti dioptriju, kao i starosnu dalekovidnost sada mogu još sigurnije, brže i efikasnije vratiti svoj vid iz mladosti i riješiti se dioptrijskih naočala i leća upravo uz pomoć nove Femto laserske tehnologije.

Poliklinika Bilić Vision za oftalmologiju prva u Hrvatskoj i regiji komercijalno koristiti ovu revolucionarnu tehnologiju te svojim pacijentima pruža najbolju moguću uslugu u operaciji katarakte. Primjena nove metode ima brojne prednosti, jer je zamijenila ljudsku ruku, postigla preciznost, a zbog manje energije lasera koju je potrebno upotrijebiti za vrijeme zahvata bolje štiti oko u odnosu na ultrazvučnu metodu. Samim time pacijentu se isporučuje najbolji mogući rezultat koji je moguće postići u današnje vrijeme.

Ako se odlučite za operaciju sive mrene trenutno najboljom laserskom tehnologijom na svijetu, naručite se na pregled za sivu mrenu u Polikliniku Bilić Vision još danas, pozivom na broj 01/4678444 ili putem online obrasca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve