Obavijesti

News

Komentari 7

Filipović: 'U Blatu će se graditi nacionalna dječja bolnica'

Filipović: 'U Blatu će se graditi nacionalna dječja bolnica'

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika najavio je da će se u Blatu graditi sveučilišna bolnica, prvi korak će biti gradnja nacionalne dječje bolnice, a studija izvodljivosti trebala bi biti gotova krajem godine

VIDEO

Filipović je gradnju nacionalne dječje bolnice novinarima najavio tijekom obilaska naselja Blato, ističući da će studija izvodljivosti do kraja godine dati jasne smjernice kako i na koji način graditi tu bolnicu.

Podsjetio je da je 15 travnja 2019. potpisan ugovor između Vlade i Grada Zagreba o gradnji nacionalne dječje bolnice, za što su osigurana 42 milijuna kuna od kojih je 85 posto novac EU za projektno-tehničku dokumentaciju te studiju izvodljivosti.

Vrhunska skrb za svu djecu u Hrvatskoj

"Tada ćemo svi zajedno zasukati rukave i učiniti sve da naša djeca imaju vrhunsku skrb u Gradu Zagrebu, a ne samo djeca iz Zagreba, već i djeca iz cijele Hrvatske", naglasio je.

Filipović je rekao i da je u postupku programiranje u EU za proračunsko razdoblje od 2021. do 2027. kojim će se osigurati sredstva za izgradnju nacionalne dječje bolnice.

Upitan zašto se kao kandidat za zagrebačkog gradonačelnika bavi nacionalnim projektom poručio je da je Grad Zagreb vlasnik tog zemljišta te da je to projekt Vlade i Grada.

"U Zagrebu bi se proizvodila i cjepiva protiv karcinoma"
"U Zagrebu bi se proizvodila i cjepiva protiv karcinoma"

"Djecu nikad ne bih promatrao u kontekstu izbora. Tko god je vodio djecu u Klaićevu zna da tamo nisu primjereni uvjeti", kazao je Filipović.

Pojasnio je kako je plan izgraditi sveučilišnu bolnicu, pri čemu bi prvi korak bila gradnja nacionalne dječje bolnice, a studija izvodljivosti pokazat će može li se koristiti ovaj postojeći objekt te, ako to ne bude moguće, gradit će se novi objekt.

Na pitanje vezano uz plan gradnje tvornice cjepiva protiv koronavirusa Filipović je izrazio želju da Zagreb postane centar izvrsnosti što se tiče bio-farmaceutske industrije.

Upozorio je na trenutnu nestašicu cjepiva protiv koronavirusa u cijelom svijetu, a Hrvatska u tome ima "svoju pamet, svoje stručnjake, svoje znanje i dugu tradiciju u proizvodnji cjepiva".

U Zagrebu tvornica cjepiva protiv covida-19

"Trebamo iskoristiti ovu priliku i krizu kao šansu da se pozicioniramo kao centar izvrsnosti i da se napravi tvornica cjepiva protiv covida-19", kazao je. 

Filipović je istaknuo je da tvornicu cjepiva protiv tog virusa i Imunološki zavod vidi kao okosnicu hrvatske bio-farmaceutske industrije.

"Ova kriza se mora iskoristiti kao šansa i svi zajedno trebamo uložiti napore da imamo nacionalnu dječju bolnicu i tvornicu cjepiva koja će nas u budućnosti pozicionirati kao nekoga tko ne mora brinuti o tome hoće li imati dovoljno cjepiva i hoćemo li ovisiti o dostavi tih cjepiva iz nekih drugih zemalja", poručio je.

Bandić je gradio kule u zraku, a Davor Filipović gradi tvornicu cjepiva. Koju HDZ davno duguje
Bandić je gradio kule u zraku, a Davor Filipović gradi tvornicu cjepiva. Koju HDZ davno duguje

Upitan očekuje li osipanje članova stranke u zagrebačkom HDZ-u, kao što se to dogodilo u Slavoniji, rekao je kako nema nikakvog osipanja.

Podsjetio je da je zagrebački HDZ proveo unutarstranačke izbore krajem prošle godine, ima novo vodstvo, stranka je konsolidirana te čvrsto ide prema pobjedi na lokalnim izborima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa