Obavijesti

News

Komentari 3

Filipović želi da odlagalište i spalionica budu izvan Zagreba

Filipović želi da odlagalište i spalionica budu izvan Zagreba

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, Davor FIlipović, poručio je danas na sjednici Gradske skupštine da će se založiti da Resnik bude lokacija odlagališta otpada...

VIDEO

HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i kandidat te stranke za gradonačelnika Davor Filipović poručio je u utorak kako će učiniti sve da Resnik ne bude lokacija odlagališta otpada te da će se založiti da odlagališta i spalionica otpada budu izvan Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO

"Prije nešto više od mjesec dana sam rekao 'ne' otpadu u Resniku, a danas sam sa skupštinske govornice zatražio da se izostavi prijedlog o sortirnici otpada u Resniku", izjavio je Filipović novinarima u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma gdje se održava sjednica Gradske skupštine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetio je da je jutros prije početka sjednice Udruga za zaštitu okoliša Resnik održala prosvjed. 

Bačić tvrdi da Škoro nema šanse i da ne može ugroziti Filipovića
Bačić tvrdi da Škoro nema šanse i da ne može ugroziti Filipovića

"Brojni su me sugrađani kontaktirali po tom pitanju i uoči ove sjednice i tražili su da se upravo taj prijedlog izostavi. Kao što smo tijekom ovog skupštinskog mandata rekli 'ne' kompostani u Brezovici, tako još jedan put poručujem 'ne' otpada u Resniku. Uvažavajući ono što žele naši sugrađani gradit ću zajedno s njima ovaj grad, tako da on bude mjesto u kojem će najbolji pobjeđivati, a najslabiji biti zaštićeni", poručio je.   

Na pitanje znači li to da je sada na liniji svog protukandidata za gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića za kojeg je rekao da se "stalno buni protiv izgradnje svega", Filipović kaže da je Tomašević na HRT-u spomenuo Resnik kao lokaciju gdje on misli rješavati otpad, a da je on i tada rekao da to neće biti u Resniku nego da će naći lokaciju van Zagreba.

"Projekti poput sljemenske žičare gdje su cijene išle sa 300 na 750 milijuna kuna su projekti prošlosti. Ako nešto treba platiti i skuplje, a da naši građani budu zadovoljni, to su problemi koji se tiču otpada", istaknuo je.    

Rekao je i da zastupnici HDZ-a zbog toga "što je bio nedorečen" nisu na prošloj sjednici podržali prijedlog Kluba SDP-a da se Zagrepčanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima plati struja. U međuvremenu su, kaže, obavili različite razgovore i na ovoj sjednici podržat će prijedlog obnašateljice dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelene Pavičić Vukičević, da se tim svim sugrađanima plati struja. 

Plenković: Filipović je u odnosu na ostale kandidate superioran
Plenković: Filipović je u odnosu na ostale kandidate superioran

Najavio je i da će svim sugrađanima koji su nažalost najteže pogođeni potresom, Grad Zagreb preuzeti plaćanje kamata na kredite, nakon što mu sugrađani ukažu povjerenje da u sljedeće četiri godine vodi Grad.  

"Populističkim i potpuno promašenim" nazvao je prijedlog Kluba nezavisnih zastupnika da se u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu sada, prije izbora, stopira  zapošljavanje jer, kaže Filipović, to nije u ingerenciji Gradske skupštine, već o tome trebaju odlučivati pročelnici i direktori gradskih poduzeća.

Rekao je i da je "Tomašević već najavio da će rodbinsko-plemensku upravljačku strukturu pokojnog gradonačelnika zamijeniti ljudima koji njemu godinama daju informacije iz sustava - znači doušnicima i cinkerima" te poručio 'ne' takvom načinu zapošljavanja nego red, rad, poštenje i znanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1