News

Komentari 49

Film o ratnom heroju 'Doktoru' stigao u Slavoniju, u Vukovar

Film o ratnom heroju 'Doktoru' stigao u Slavoniju, u Vukovar

Slike iz života ratnika, dokumentarni film o legendarnom vukovarskom zapovjedniku Ivanu Anđeliću Doktoru večeras ima svoju slavonsku premijeru. Večeras u 19 sati u Vukovaru, ulaz je slobodan..

Nakon što je neviđen interes izazvao u Dalmaciji  gdje je početkom ožujka prikazan u Sinju, Splitu, Zadru i Vodicama dokumentarni film "Slike iz života ratnika" krenuo je na turneju po Slavoniji.

Večeras se prikazuje u gradu kojeg je svim srcem i dušom Ivan Anđelić Doktor branio. U Vukovaru, u Ružičkinoj kući u 19 sati. Sutra 23. ožujka prikazat će se u Tovarniku, u vili Tovarnik s početkom u 19 sati. Dan kasnije, 24. ožujka u Domu kulture u Našicama, a u Osijek stiže 25. ožujka. Osječka projekcija biti će u kinu Urania s početkom u 19 sati.

Ulaz je besplatan.

Slike iz života ratnika, dokumentarni film o legendarnom vukovarskom zapovjedniku Ivanu Anđeliću Doktoru, redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića već je osvojio srca gledatelja. U Zagrebu je premijerno dvaput prikazan zbog velikog interesa,

Film je to o ratnom heroju vukovarske obrane, Ivanu Anđeliću Doktoru, jednom od istinskih ratnih heroja koji se neviđenim žarom borio na nekoliko ratišta i pokazao veliku snalažljivost i hrabrost kakva je karakteristična samo za izuzetne ljude.

Ivan Anđelić Doktor imao je sređen život kad je počeo rat. Živio je u Tovarniku sa ženom i dvoje djece, imao uhodan privatni posao, i lijepo je živio. Ali kad je vidio što se sprema protiv Hrvatske, stavio je sve svoje znanje i imovinu na raspolaganje, otišao na vojnu obuku i stao u obranu svoje domovine, a to je značilo i obranu golog života

Preživio je pakao Vukovara, a potom otišao u obranu Rame - odakle je podrijetlom - bio tri puta teško ranjen, ali se nikada nije predavao. Kao istinski zapovjednik u sve bitke išao je prvi, i što je najluđe kaže, ne smatra se hrabrim, više ludim, jer je, kaže, išao tamo odakle su pametni bježali.

Istinski ratnik čija se riječ bespogovorno slušala, među svojim je suborcima bio autoritet i zakon, koji se uvažavao i poštovao. To je bilo u ratu. A danas se, u miru, bori za istinu, kao što se u Domovinskom ratu, borio za hrvatsku državu.