Obavijesti

News

Komentari 74

Imaju do srijede: Sanaderova majka i punac prisilno na sud

Imaju do srijede: Sanaderova majka i punac prisilno na sud
4

Punac Ive Sanadera nije se pojavio u ponedjeljak na sudu. Opravdao se bolešću. Trebao je svjedočiti u slučaju Fimi media. Ovo je već drugi put da nije svjedočio

VIDEO

Na zagrebačkom Županijskom sudu zbog zdravstvenih razloga u ponedjeljak se nije pojavio Ivo Šarić, punac Ive Sanadera u slučaju Fimi media. Trebao je govoriti o porijeklu imovine Sanaderovih.

Sudsko-medicinski vještak Dušan Zečević rekao je kako je iz liječničke dokumentacije vidljivo da se Šarić liječio od urosepse i miokardiopatije te mu je stoga ugrađen pacemaker. Iz liječničke potvrde 21. studenog 2013. vidljiva je kronična bolest, ali se ne navodi kakvo je trenutačno stanje. 

- S obzirom na činjenicu da unatrag četiri godine ne postoji nikakva dokumentacija teško je reći kakva je to bolest srca, ali da se stanje pogoršalo vjerojatno bi tražio pomoć - rekao je Zečević. 

Na pitanje bi li Šarić zbog bolesti mogao na sud, vještak je rekao kako ljudi koji imaju istu bolest mogu hodati i kretati se ako im je stanje stabilizirano. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U liječničkoj dokumentacija navodi se i demencija, ali bi se o tome trebao očitovati vještak-forenzičar - dodao je Zečević. 

Rekao je i kako Šarić živi u Splitu, a liječnik koji je potpisao dokumentaciju je u Zagrebu, te je s medicinskog stajališta "pogrešno davati nalaze o pacijentu kojeg niste pregledali". 

Sutkinja: Sud ne prihvaća ovu lakrdiju od potvrde

Ivo Sanader je rekao kako njegov punac, koji ima 83 godine, ima problema sa zdravljem. Njegova majka Iva Sanader (89) praktički i ne izlazi iz kuće.

- Sud ne prihvaća dokumentaciju i ovu lakrdiju od potvrde - rekla je predsjednica sudskog vijeća i naložila da do srijede dostave recentnu medicinsku dokumentaciju za punca Ivu Šarića i Sanaderovu majku Ivu. Dokumentaciju bi trebala dostaviti Mateja Kolovrat, oponumoćenica osoba s privremenim mjerama. 

- Ako ne dostave potvrdu do srijede, dovest će ih policija - rekla je sutkinja Ivana Čalić. 

Prije godinu i pol odbio je svjedočiti

Šarić je prije godinu i pol odbio svjedočiti protiv Sanadera u istom postupku, zbog rodbinske veze. 

- Ne želim svjedočiti i eventualno ako sam nešto rekao, neka se sve ukine - rekao je tada Šarić. Iz spisa su potom kao dokazi izdvojeni iskazi Šarićevih USKOK-u u kojima su u istrazi teretili zeta.

Istražitelji sumnjaju da je Sanader Šarića koristio za prikrivanje nezakonitosti, a naknadno je vještačenje pokazalo da su neki njegovi potpisi na austrijskim štednim knjižicama krivotvoreni. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a