Obavijesti

News

Komentari 39

Kalmeta i Matković nisu došli svjedočiti u slučaju Fimi media

Kalmeta i Matković nisu došli svjedočiti u slučaju Fimi media
1

Bivši visoki HDZ-ovi dužnosnici Božidar Kalmeta i Bianca Matković nisu se u utorak pojavili na sudu gdje su trebali svjedočiti na ponovljenom suđenju bivšem premijeru...

VIDEO

Bivši visoki HDZ-ovi dužnosnici Božidar Kalmeta i Bianca Matković nisu se u utorak pojavili na sudu gdje su trebali svjedočiti na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima zbog izvlačenja višemilijunskih iznosa iz državnih ustanova i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media.

Predstojnica ureda bivšeg premijera Sanadera Bianca Matković i bivši ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta nedolazak su opravdali službenim putovanjem.

Kalmeta bi trebao svjedočiti na idućem ročištu, zakazanom za 5. srpnja, kada bi svoj svjedočki iskaz trebao dati i nekadašnji ministar kulture Božo Biškupić.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je novinarima da ne može procijeniti koliko će ponovljeno suđenje potrajati, posebice nakon što je okrivljena Branka Pavošević 'dobila' novog odvjetnika koji se tek treba upoznati sa spisom, dok je jedan od okrivljenika ostao bez odvjetnika. 

HDZ-ov branitelj Vladimir Terešak očekuje pak da će se 'pravi ritam suđenja' uspostaviti tek najesen i da će suđenje trajati najmanje godinu, ne računajući čekanje pravomoćne presude.

Odvjetnik Ivo Farčić, koji brani vlasnicu Fimi medije Nevenku Jurak, smatra da će vrijeme trajanja ponovljenog suđenja ovisiti o dinamici suda, ali i o novom branitelju Branke Pavošević.

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Sanader, te Mladen Barišić, Ratko Maček, Branka Pavošević, Nevenka Jurak, HDZ i Fimi medija odbacili su na početku ponovljenog suđenja krivnju za izvlačenje preko 70 milijuna kuna iz državnih ustanova i tvrtki.

Suđenje je krenulo iz početka pred izmijenjenim vijećem zagrebačkog Županijskog suda pošto je Vrhovni sud lani srušio nepravomoćnu presudu kojom je Sanader bio osuđen na devet godina zatvora i povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa