News

Komentari 28

Sanader: Iskazi protiv mene su kupovanje bolje budućnosti

Sanader: Iskazi protiv mene su kupovanje bolje budućnosti

Zagreb: Na Županijskom sudu su pregledane snimke Sanaderova ispitivanja u istrazi. Govorio je o stranci, tome kako se obogatio u Austriji, nekretninama...

Na suđenju u slučaju Fimi Media u utorak su na Županijskom sudu u Zagrebu pregledane snimke iz USKOK-a od 21. srpnja 2011. i 22. studenog 2011. Ivo Sanader je tijekom ispitivanja istražiteljima tada govorio o tome kako je konsolidirao stranku nakon što ju je preuzeo.

- Kada sam sve ovo pročitao, mislim na inkriminacije, moram reći da sam se dobro nasmijao. Kada smo preuzeo HDZ, uspostavio sam strukturu i vjerovao sam da svatko radi svoj posao i ja se s tim više nisam bavio. Ponosan samo onim što sam napravio. Ovi iskazi protiv mene su kupovanje bolje prošlosti i budućnosti. Ovo je monstruozna laž da mi je Barišić dao novac, nema šanse, niti bih ja taj novac uzeo. Nekretnine sam kupio prije prve inkriminacije - rekao je Sanader. Ponovio je kako su ministri predlagali direktore javnih poduzeća. Govorio je  o tome kako se obogatio u Austriji te kako je novce koje je imao na računu dobio od nasljedstva te od firme u kojoj je radio. 

Sanader iznosio obranu šest dana

U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u aferi Fimi Medija pregledavat će se snimke Sanaderova ispitivanja u istrazi.

Jedino Sanader  i Ratko Maček tvrde da su žrtve političkog progona, dok HDZ kao stranka na optuženičkoj klupi tvrdi da regularna tijela stranke nisu bila upoznata s korupcijom. 

U ponedjeljak je iznošenje obrane, koje je trajalo šest dana, završio Sanader, koji se porječkao sa sutkinjom Ivanom Čalić nakon što ga je upozorila da ne ponavlja tvrdnje koje su već u zapisniku i da ne komentira medijske napise. 

>> Sanader: Slike su mi poklanjali Bajić, Jandroković, Kosor...

Najčitaniji članci