Obavijesti

News

Komentari 36

Fistanićeva djevojka na sudu: 'Vikala sam: Ljubavi, pucaju na nas! Vidjela sam da krv šprica'

Fistanićeva djevojka na sudu: 'Vikala sam: Ljubavi, pucaju na nas! Vidjela sam da krv šprica'

Djevojka Karmelina Fistanića svjedočila je danas na sudu. Rekla je kako je u trenutku pucnjave pogledala kroz prozor, a onda okrenula glavu prema Fistaniću i vidjela kako krv šprica

VIDEO

Danas na ročištu na Županijskom sudu u Splitu na kojem se Stipe Ringwald (48), Jerko Pirić (35) te Vlado Zolota terete za ubojstvo danas je svjedočila djevojka Kamerlina Fistanića koja je u trenutku ubojstva bila s njime u autu. Oni su zastali na skretanju za Brzet, a ubrzo nakon toga kraj njih je stao skuter.

Kako je kazala danas na sudu, obavili su u Omišu što su imali te su žurili na sprovod, a zbog toga su stali u fast food restoran i uzeli sendviče. Karmelino se u vožnji "zakapao" pa su zbog toga stali da pojedu. Na suđenju je kazala kako je u trenutku prvog udara gledala desno kroz prozor, a onda se okrenula prema Karmelinu i vidjela kako krv šprica.

POGLEDAJTE VIDEO: Svjedočenje Fistanićeve djevojke 

Pokretanje videa...

Suđenje Ringwaldu 02:24

Opalilo je još nekoliko pucnjeva, a ona se bacala po autu, vikala je: "Ljubavi, pucaju na nas!" Potom je izašla iz auta i počela tražiti pomoć.

Na suđenju joj se obratio Ringwald koji je ustvrdio kako je "djevojka jako isprepadana te da se ne mora ništa bojati jer nitko u sudnici nije pucao na nju".

Također, pitao je je li ona njega prepoznaje, na što je rekla da ne. Na sudu je kazala kako Zolotu i Pirića poznaje tek iz viđenja, a rekla je i da zna da je Karmelinov kafić bio zapaljen. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ringwald i Fistanićeva djevojka na sudu 

Pokretanje videa...

Ringwald ispituje Karmelinovu djevojku 00:48

Također, velika rasprava vodila se oko toga je li dio ruke koju je Karmelinova djevojka vidjela bila dlakava ili nije.

Naime, ona je kazala kako nije vidjela ubojicu, ali da je vidjela samo komad oružja i dio ruke za koju je u prethodnom iskazu kazala da misli da je bila dlakava. Odvjetnica Doris Košta inzistirala je na tome da svjedokinja pogleda ruke optuženika i vidi jesu li te ruke dlakave, na što se državna odvjetnica usprotivila. Tako da do prepoznavanja stupnja dlakavosti danas u sudnici nije došlo.

Sestra nije došla na ročište 

Na suđenje je pozvana i sestra Karmelina, no ona se kao i prethodni put ispričala zbog teškog psihičkog stanja, odnosno svoj nedolazak je ispričala teškim psihičkim stanjem zbog anksioznosti i traumatskog iskustva. Ima probleme anksiozno-depresivnog tipa i prima terapiju te bi dolazak na raspravu mogao utjecati na terapijski tijek.

Nastavlja se suđenje Ringwaldu i još dvojici muškaraca: Sud će pregledati nadzorne kamere
Nastavlja se suđenje Ringwaldu i još dvojici muškaraca: Sud će pregledati nadzorne kamere

Odvjetnica Košta zato je predložila da se na sud pozove druga sestra koja sada živi u Njemačkoj.

Podsjetimo, Ringwald je u ovom slučaju prvooptuženi, prema tužiteljstvu, ubojstvo je naručio Pirić, a logistiku je odradio Zolota. Trojac je uhićen mjesec dana nakon zločina, a motiv ubojstva i dan danas nije sasvim jasan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca