Obavijesti

News

Komentari 36

Fizijatri iz KB Sveti Duh: Nas je 55, a imamo samo 50 maski

Fizijatri iz KB Sveti Duh: Nas je 55, a imamo samo 50 maski

No, iz KB Sveti Duh kažu kako su svi djelatnici bolnice, pa tako i Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju potpuno opremljeni propisanom zaštitnom opremom sukladno trenutnoj poziciji rada

VIDEO

Neki od zaposlenika odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KB Sveti Duh požalili su se da nemaju osnovnu opremu za obavljanje posla, iako su u direktnom kontaktu s pacijentima.

- Za nas je osigurano 50 zaštitnih maski na mjesec, a nas je više od 50 djelatnika. Iako nema potrebe da svi budemo na radnom mjestu, moramo biti prisutni. Time smo jedni za druge potencijalna opasnost od zaraze. Umjesto da nas raspodjele u timove A i B, kako bismo smanjili mogućnost prijenosa zaraze jedni na druge, svi moramo biti ovdje. A ako se jedan zarazi, svi smo zaraženi - upozorio je zaposlenik te istaknuo da bi u ovoj kriznoj situaciji izgubili 50-ak zdravstvenih djelatnika što si ne smiju dozvoliti. 

No, iz KB Sveti Duh opširno su nam odgovorili i predočili malo drugačije podatke. Objasnili su da je u njihovom  Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju zaposleno pet liječnika specijalista fizikalne medicine te 55 fizioterapeuta.

-  Standardni raspored rada fizioterapeuta Zavoda odvija se u 12 odvojenih prostornih jedinica, od čega 10 u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“, a dvije na lokaciji Trg Krešimira Ćosića 10, u Zagrebu, zatim u 10 prostorno odvojenih stacionarnih odjela dugih Klinika i Zavoda  u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ te u osam prostorno izdvojenih dijagnostičkih jedinica. Osamdeset posto djelatnika Zavoda raspoređeno u navedenim jedinicama je u jutarnjoj smjeni, dok 20 posto radi u poslijepodnevnoj smjeni - navode iz bolnice.

Posebno ističu da su zbog epidemije SARS-CoV-2 u upotrebi dva predtrijažna kontejnera s ukupno pet dvostrukih smjena zdravstvenih radnika u kojima aktivno participiraju i fizioterapeuti Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a sukladno rasporedu rada koji određuje voditeljica  Kriznog stožera Kliničke bolnice „Sveti Duh.

Od 27. ožujka u uporabi će biti i treći kontejner s tri dvostruke smjene zdravstvenih radnika. 

- Na vaš posebni upit o zaštitnoj opremi za rad fizioterapeuta obavještavamo vas da su svi djelatnici Kliničke bolnice „Sveti Duh“ pa tako i Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u potpunosti opremljeni propisanom zaštitnom opremom sukladno trenutnoj poziciji rada te smjernicama nacionalnog Kriznog stožera i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - odgovorili su iz KB Sveti Duh.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...