Obavijesti

Promo sadržaj

FOI je u potpunosti prilagođen tržištu rada, ali i studentima

FOI je u potpunosti prilagođen tržištu rada, ali i studentima
8

Ovaj ti fakultet omogućava da studiraš na stručnom studiju poslovne informatike u čak četiri grada kontinentalne Hrvatske

U potpunosti prilagođen online izvođenju nastave, na vlastitoj infrastrukturi i u suradnji s poslodavcima u obližnjim tehnološkim parkovima i poduzetničkim inkubatorima, Fakultet organizacije i informatike je svoj stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u potpunosti prilagodio današnjim potrebama studenata, ali i tržišta rada! Studentima ovog studija poslodavci nude zaposlenje prije završetka studija i natprosječne plaće!

Trogodišnji stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju, koji već nekoliko godina vrlo uspješno provodi varaždinski Fakultet organizacije i informatike, kao etablirana sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u području visokog obrazovanja u polju informacijskih znanosti, u potpunosti je prilagođen potrebama današnjih studenata, a naročito onih koji su već u radnom odnosu i žele unaprijediti svoja znanja i vještine.

Stručni studij u Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima

Stručni prvostupnik poslovne informatike zvanje je koje je moguće steći u čak četiri grada središnje i sjeverozapadne Hrvatske – Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima, što uvelike olakšava pohađanje nastave, ali i znatno smanjuje troškove studiranja za mnoge studente koji žive u spomenutim gradovima i okolici.

Zašto PITUP?

  • Visoka zapošljivost u struci

U fokusu stručnog studija je praktični dio nastave, a ovaj konkretno osposobljava studente za rad na poslovima koji uključuju primjenu, uvođenje i unaprjeđenje poslovanja korištenjem digitalnih tehnologija, ali omogućuje poznavanje i razumijevanje pojedinih ekonomskih metoda te metoda razvoja informacijskih sustava, što čini dobar preduvjet za brzo napredovanje u karijeri. Poslodavci ističu da su, osim tehničkih vještina poput poznavanja i korištenja informacijske tehnologije, u poslovanju naročito važne i generičke kompetencije, poput sposobnosti prilagodbe i uspješnog savladavanja svih poslovnih izazova. Ta kombinacija znanja, vještina i kompetencija studenata FOI-ja prepoznata je i kod poslodavaca, stoga više od 80 posto polaznika pronalazi posao u struci odmah po završetku studija.

  • Natprosječne plaće

Obzirom na brzinu razvoja tehnologije i svega što nosi digitalna transformacija, informatičari su najtraženija 'radna snaga' kako na svjetskom, tako i na domaćem tržištu rada. To im omogućava brzorastuću karijeru, a s time i natprosječna primanja. Prema podacima koje FOI prikuplja od svojih bivših studenata, plaće informatičara na samom početku radnog odnosa dosežu i do 10 tisuća kuna neto mjesečno, što kroz nekoliko godina znači daleko natprosječna primanja u Hrvatskoj.

  • Inovativnost u poučavanju i vlastita (online) obrazovna infrastruktura

Učenje temeljeno na radu (engl. work-based learning) i učenje temeljeno na rješavanju problema (engl. problem-based learning) s naglaskom na razvoj kritičkog mišljenja studenata i sposobnost rješavanja konkretnih problema ključne su metode u izvođenju preddiplomskog stručnog studija. U nastavu je uključen veliki broj stručnjaka iz IT prakse, koji kroz intenzivne programe inkorporirane u nastavni proces prenose svoja znanja i iskustva studentima. Kao informatički fakultet, FOI je se vrlo brzo i efikasno prilagodio online nastavi, što uvelike olakšava vlastita online infrastruktura (sustav za e-učenje elf.foi.hr, planer studija i sl). Time su zadovoljni i studenti, koji su pokazali da su u cjelini zadovoljni izvedbom online nastave na predmetima svih studija na FOI-ju.

Graf 1. Rezultati ankete provedene među studentima FOI-ja u travnju 2020. (distribucija odgovora za iskaz „U cjelini, koliko ste zadovoljni online nastavom predmeta“)
  • Povezanost s poslodavcima i višestruke mogućnosti stipendiranja

FOI je među prvim fakultetima u Hrvatskoj shvatio da je povezanost s poslodavcima i njihovo uključivanje u redovni proces nastave ključan za pripremu studenata za uspješan start karijere već za vrijeme studentskih dana. Samo u sustavu stručne prakse, koja je obavezna na ovom studiju, FOI ima bazu od gotovo 550 poduzeća iz cijele Hrvatske, a u svim gradovima studij se izvodi u suradnji i u neposrednoj blizini tehnoloških parkova i poduzetničkih inkubatora, što znači direktno zaposlenje odmah po završetku obavezne stručne prakse na zadnjoj godini studija. Većina njih studentima nudi i mogućnost stipendiranja, a poseban fond za STEM stipendije osigurava i država.

  • Prilagođenost drugim obavezama studenata

Studij je maksimalno prilagođen zaposlenima uz maksimalnu fleksibilnost u planiranju izvođenja predavanja, vježbi, ispitnih rokova te konzultacija vezanih na studiranje. Nastava za izvanredne studente održava se radnim danom u poslijepodnevnim satima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.