News

Komentari 2

Fond za obnovu: Vanđelić je u petak predao dužnost Penović

Fond za obnovu: Vanđelić je u petak predao dužnost Penović

Privremena ravnateljica je Snežana Penović koja sada u Fondu za obnovu vodi stručnu službu. Navodno bi i bivši ministar Čačić trebao imati savjetodavnu ulogu, tako da se ponovno aktivira u svom resoru: gradnji

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, on je u srijedu maknut. Na njegovo mjesto je u petak došla  Snežana Penović. Iz Fonda su objavili kako je objavljena službena primopredaja. 

- Snežana Penović, dosadašnja Direktorica Službe za kontrolu izvođenja radova, stručnog nadzora i operativnih koordinatora, od danas je vršiteljica dužnosti ravnateljice Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Službena primopredaja između dosadašnjeg ravnatelja Damira Vanđelića i vršiteljice dužnosti Snežane Penović obavljena je danas, a tom su prigodom oboje izrazili zadovoljstvo što će se održati kontinuitet svih procesa uspostavljenih u Fondu za obnovu. Upravno vijeće Fonda razriješilo je dosadašnjeg ravnatelja Vanđelića s današnjim datumom, te do imenovanja novog ravnatelja, koji bi se trebao izabrati na natječaju, kao vršiteljicu dužnosti imenovalo Snežanu Penović - kažu. 

Snežana Penović je, saznajemo, kadar predsjednika Reformista, Radimira Čačića koji podržava vladajuću HDZ-ovu većinu u Saboru. Prema našim informacijama, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu. Taj bivši ministar graditeljstva u čijem prvom mandatu je krenula gradnja autoceste do Splita tako se očito ponovno aktivira na obnovi. 

- U Fond za obnovu sam došla u ožujku ove godine, nakon skoro 20 godina rada u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. U Fondu sam obavljala poslove u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove. U ovom trenutku, kao prioritete izdvajam nastavak transparentne prakse i osnaživanje kapaciteta Fonda, jer, s obzirom na nedavne izmjene Zakona o obnovi, očekujemo značajno intenziviranje u dinamici zaprimanja odluka koje će Fond morati obraditi u što kraćem vremenu. Svi dionici procesa obnove su izrazito zainteresirani za što bržu obnovu te je moj fokus na održavanju kontinuiteta procesa koji su uspostavljeni u Fondu - istaknula je Snežana Penović tijekom primopredaje vlasti te istaknula kako je ključno što prije građane vratiti u njihove obnovljene domove.

Najčitaniji članci