Obavijesti

News

Komentari 0

Fortenova grupa specijalizira svoje veleprodajno poslovanje

Fortenova grupa specijalizira svoje veleprodajno poslovanje
1

Roto dinamic preuzima kompletan HoReCa prodajni kanal u segmentu pića, a Velpro će se fokusirati na distribuciju hrane i neprehrambenih proizvoda i suradnju s nezavisnom trgovinom i Plus Marketima

VIDEO

Fortenova grupa donijela je odluku o konsolidaciji distribucije pića prema HoReCa kanalu pod kapom Roto dinamica. Početkom veljače 2020. unutar Grupe pokrenut će se projekt razdvajanja poslovanja unutar veleprodajnog segmenta, a u sklopu kojeg će se Roto dinamic fokusirati na distribuciju pića unutar kanala HoReCa kupaca, dok će Konzum, kojem je krajem godine pripojena kompanija Velpro - centar svoj poslovni fokus staviti na distribuciju hrane i neprehrambenih proizvoda u HoReCa kanalu. Ujedno će Velpro nastaviti i suradnju s malim trgovinama i nezavisnim maloprodajnim segmentom te će i dalje razvijati projekt Plus Marketa.

Roto dinamic s ukupnim prihodima od 954 milijuna kuna za 2019. godinu i više od 600 zaposlenika posluje u 15 prodajno distributivnih centara iz kojih svakodnevno distribuira portfelj pića i dodatnog asortimana na više od 7000 dostavnih mjesta, dok u sezoni taj broj raste i na preko 10 000. Osim veleprodajne mreže, Roto dinamic razvija i maloprodajne diskonte pića idealne za sve kupce, kako ugostitelje koji čine više od 70% kupaca, tako i građane u potrazi za idealnim omjerom cijene i kvalitete te visokim nivoom usluge.

- Roto dinamic posluje već 28 godina te je od lokalnog distributera ojačao do nacionalnog veletrgovca s punom uslugom prema svim našim kupcima. Preuzimanje kompletne mreže kupaca iz HoReCa kanala u segmentu pića bio je prirodan slijed za nas jer na dinamičnom i izazovnom tržištu i kupci i naši dobavljači traže sigurnog partnera u prodaji i distribuciji pogotovo znajući sve izazove poslovanja u sezonskim mjesecima kad se i realizira većina prihoda. Naša snaga zasigurno prvenstveno leži u usmjerenosti prema kupcu i njegovim potrebama, što nas čini agilnom kompanijom s visokim nivoom usluge bez obzira gdje se naš kupac nalazi te s odgovorom na sve njegove potrebe - izjavio je Siniša Mužić, direktor društva Roto dinamica.

Velpro je prisutan na hrvatskom tržištu 19 godina, a u prošloj godini je ostvario prihod od 1,151 milijardi kuna i s više od 850 zaposlenih posluje u 16 prodajno distributivnih centara u kojima svojim kupcima nudi više od 10 000 artikala.

- Velpro je nakon pripajanja s Konzumom dodatno osnažio svoje poslovanje i osigurao dugoročnu održivost. Tijekom godina od strane naših kupaca prepoznati smo kao značajni strateški partner u razvoju nezavisne trgovine i HoReCe u Hrvatskoj. Nova specijalizacija veleprodajnog segmenta osigurat će nam još jači fokus na distribuciju hrane i neprehrambenih proizvoda u HoReCa kanalu. Jačanje turizma i segmenta HoReCe dugoročna su strateška odrednica Velpro-a koji svojom infrastrukturom i kvalitetom usluge može zadovoljiti potrebe naših kupaca. Nastaviti ćemo raditi na prilagodbi usluga i asortimana sukladno njihovim potrebama. Našim kupcima je osim distribucije, široki asortiman roba dostupan i u 16 Cash&Carry centara u kojima mogu u kratkom roku nabaviti sve za svoje restorane, hotele, trgovine i ostale prodajne objekte. Velpro danas posluje s više od 5 000 pravnih subjekata od čega je 450 pod brendom malih trgovina – Plus market i ima stratešku suradnju sa svim udrugama malih nezavisnih trgovaca na području Hrvatske – istaknuo je Slavko Ledić, predsjednik uprave Konzuma.

Daljnjom konsolidacijom veleprodaje unutar Fortenova grupe, osigurat će se još kvalitetniji poslovni fokus i specijalizacija, koja će rezultirati višom razinom usluge za krajnje veleprodajne kupce, optimizacijom opskrbnog lanca i ukupnog poslovanja te boljim iskorištavanjem sinergija. Jasnom strategijom obje kompanije će postići maksimalan učinak u prodaji i distribuciji te ponuditi ciljnim skupinama kupaca usmjerenu i fokusiranu veleprodajnu uslugu i ponudu koja će odgovoriti na sve potrebe njihovog poslovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa