News

Komentari 4

FOTO Kamion završio u provaliji na Učki, vozač teško ozlijeđen

FOTO Kamion završio u provaliji na Učki, vozač teško ozlijeđen

Još nije poznato o kakvim se ozljedama radi, a više detalja o samoj nesreći znat će se nakon očevida. Cesta Vela Učka-Poklon i dalje je zatvorena zbog nesreće

Nakon stravične nesreće na autocesti A6, na Učki je utorak došlo do još jedne prometne nesreće u kojoj je sudjelovao kamion. 

Na Učki je kamion s prikolicom jutros sletio u provaliju na cesti između Parka prirode Učka i obližnjeg restorana, a u nesreći je teže ozlijeđen vozač. 

Kamion sletio s ceste na Učki

Na mjesto nesreće, odmah po dojavi oko 9 sati, sa 6 vozila na teren je izašlo 7 pripadnika JVP Opatija, kojima se pridružilo i 3 vatrogasaca DVD-a Učka.

 

Kamion sletio s ceste na Učki

- Vozilo je izletjelo s ceste te se zaustavilo ponad provalije gdje je ostalo nagnuto na bok, što je otežalo akciju spašavanja ozlijeđenog vozača. Naime, trebalo je dosta vremena da se mjesto i vozilo osiguraju, što zbog izvačenja vozača iz kamiona, što zbog same sigurnosti vatrogasaca. Vozač je ostao "zarobljen" u kabini zbog prignječene noge te smo u fazama morali rezati pojedine dijelove teretnjaka, kao i volan, kako bi sigurno mogli pristupiti vozaču i izvući ga iz kamiona. Otegotna okolnost bila je ta što smo vozaču, zbog položaja u kojem se kamion našao, mogli pristupiti samo bočno, sa suvozačeve strane te smo prionuli dodatnom osiguranju i oprezu kako kamion ne bi proklizao niz padinu. jedan od vatrogasaca bio je zadužen cijelo vrijeme komunicirati s vozačem, koji je bio pri svijesti, kako bi mu olakšali vrijeme u kojem je bio zatečen u kabini - kazao je zamjenik zapovjednika JVP Opatija Igor Ravnić.

Ozlijeđeni vozač hitno je prevezen u KBC Sušak gdje mu je pružena pomoć.

Na koji način vozilo izletjelo s ceste utvrđuje opatijska policija koja još obavlja očevid.

Najčitaniji članci