Obavijesti

News

Komentari 2

FOTO Novogodišnja tradicija ide dalje: Mnogi su iskoristili toplo vrijeme i uskočili u rijeke i mora

FOTO Novogodišnja tradicija ide dalje: Mnogi su iskoristili toplo vrijeme i uskočili u rijeke i mora
14

U Zadar su se nedavno vratili Ukrajinci sa Svjetskog prvenstva skakanja s platforme. Danas su proslavili ulazak u 2023. godinu skokovima u more, a pridružili su im se i Zadrani

VIDEO

Mladi Ukrajinci prije tri tjedna vratili su se u Zadar iz Montreala sa Svjetskog prvenstva gdje su se natjecali u skakanju s platforme. 

Prvi dan ulaska u 2023. godinu odlučili su u popodnevnim satima u Zadru trenirati skokove u more. 

Kako saznajemo, zlatni su svjetski prvaci skakanja s platforme s 10 i 12 metara. Jedan od njih je osvojio zlato, drugi srebro, a jedan čak dobio titulu pobjednika juniora. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinci na Novu godinu skakali u more

Pokretanje videa...

skokovi u more 01:11

Neki su skakali u odijelima, dok nekima temperatura mora nije smetala pa odijelo nisu ni obukli. Temperatura mora u Zadru je prema DHMZ-u 14.8 stupnjeva Celzijevih. 

Naime, na Pozdravu suncu u Zadru se pronašlo još skakača. Zadrani su okusili svoje more i ulaskom u novu godinu odlučili proslaviti na isti način. 

Zadar: Novogodišnje kupanje na rivi to?no u podne

Mnogi su se danas kupali i u karlovačkim rijekama.

Podsjetimo, hrabri kupači uronili su u more i rijeke i jučer.

Kupanje u hladnim rijekama ili moru na Silvestrovo je tradicija koju mnogi ljudi prakticiraju godinama. Tako su nam se javili čitatelji koji su se jučer okupali u hladnom moru na Rabu. 

Kupanje u hladnoj Dravi je tradicija koju je prije više od tri desetljeća počeo 'osječki Tuljan' Duško Rudež, a koju su ove godine njemu u čast nastavila dvojica mladih Osječana.

Poseban oproštaj od Stare godine i ulazak u Novu u Zimskoj luci točno u podne s osječke Promenade popratilo je stotinjak Osječana koji su dvojicu mladića podržali burnim pljeskom.   

Subotnja temperatura zraka od 15 stupnjeva Celzijevih nije ni malo olakšala skok u ledenu Dravu, kazao je jedan od njih, Bojan Marušić, te dodao da je ova bila najtoplija godina od 2016-e kada je, uz legendarnog Tuljana, prvi puta skočio u Dravu na Silvestrovo.

Marušić se prisjetio da je prije šest godina Drava bila zaista hladna, no istaknuo je da je hladna i ove godine napominjući da je za skakače bolje kada je manja razlika u temperaturi zraka i vode.

Kada je zrak hladniji tijelo lakše podnosi skok u hladnu vodu, a kada je vani ovako toplo voda je zaista hladna, objasnio je Marušić kako je bilo skočiti u Dravu. Zahvalio je svima koji su ih došli podržati u nastavku ove tradicije po kojoj je Osijek već duže vrijeme prepoznatljiv te je obećao da će nastaviti njegovati ovu tradiciju već sljedeće godine. Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin nazočio je tradicionalnom silverstarskom kupanju u Dravi rekavši da je to sjećanje na Duška Rudeža Tuljana koji je umro prošle godine.

- Zbog čovjeka koji je počeo ovu tradiciju, koji se 32 puta okupao na ovom mjestu, točno na Silvestrovo, a zadnji je puta skočio u Dravu 2018. godine, važno je da se ova tradicija održava i vjerujem da će tako biti i dalje - rekao je Vulin. Valja podsjetiti da je Duško Rudež zapravo skokovima u hladnu Dravu na Silvestrovo želio ukazati i na problem ambrozije, kao jednog od gorućih problema za građane Osijeka.

I Zvonimir Karadža Kara (71) iz Slavonskog Broda još jednu Staru godinu ispratio je na svoj tradicionalni način - kupanjem u ledenoj Savi

Njegovi prijatelji su ga vjerno bodrili i ove godine dok je skakao sa splavi svojih prijatelja u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu. Više pročitajte OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO: KUPANJEM U LEDENOM JARUNU ISPRATILI 2022.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca