News

Komentari 23

Fotografijom u kupaćim gaćama je htio relaksirati odnose: 'Inače se često zezam na Facebooku'

Fotografijom u kupaćim  gaćama je htio relaksirati odnose: 'Inače se često zezam na Facebooku'

Predsjednik sabora Gordan Jandroković za svoju objavu fotografije u kupaćim gaćicama rekao da je htio "relaksirati odnose", ali poslati i političku poruku da je dosta nasilništva i međusobnih uvreda

Bio je to odgovor predsjedniku RH Zoranu Milanoviću, ali na, kako je rekao je danas u Karlovcu Gordan Jandroković, autoironičan način "kako se i inače često zeza na svom facebooku", no da je time poručio i da je "dosta verbalnog divljaštva, nasilništva i međusobnih uvreda".

"Verbalno nasilje zaista šteti društvu i nije dobro, puno je puno gore od ove fotografije", ustvrdio je te dodao da je fotografija bezazlena, da je već bila objavljivana u medijima i neka ostane točka na apsurdnu situaciju iz koje treba izaći.

Karlovac: Gordan Jandroković na zavšnoj konferenciji HDZ-ovih kandidata

Pozvao je i medije da doprinesu tome da u fokus dođu teme koje su važne građanima - borba protiv pandemije, ekonomske teme sa životnim standardom, predstojeća turistička sezona i slično, a ne, kako je rekao, "eskapade predsjednika Zorana Milanovića" i niz ružnih riječi upućene njemu poput 'rektalnog alpinizma' i 'Njonje'.

Premijer se branio argumentirano; o povjerenju Berošu iza lokalnih izbora

Na primjedbu novinara da i premijer Plenković odgovara predsjedniku Milanoviću, Jandroković je ustvrdio da je predsjednik taj koji ide po Hrvatskoj i svaki dan obnavlja sukob.

“Nisu svi jednaki”, ustvrdio je te pozvao novinare da pogledaju kronologiju i težinu izgovorenih riječi i da onda “sklope priču”.

Karlovac: Gordan Jandroković na zavšnoj konferenciji HDZ-ovih kandidata

Zamoljen za svoje viđenje činjenice da je Vlada u priopćenju objavila dijelove programa jedne kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlate Đurđević, iako bi njena kandidatura i program, ako je predloži predsjednik, trebala doći pred Sabor, a ne Vladu, Jandroković je rekao da su ta kandidatkinja i predsjednik Republike u njeno ime vodili "jako agresivnu kampanju i iznosili neistine".

“Vlada je reagirala i pozvala na argumentiranu raspravu, a s druge strane nema argumentirane rasprave, već svaka rasprava završava uvredama i difamacijama. Vlada je reagirala zato jer predsjednikove uvrede idu upravo prema premijeru”, naveo je Jandroković te ocijenio da se premijer "branio vrlo argumentirano s dijelovima programa iz kojih je vidljivo da je kandidatkinja vrlo sklona političkom imenovanju sudaca Vrhovnog suda".

Saborska će većina također o tome reći svoje, dodao je.

Na pitanje kada će biti imenovan predsjednika Vrhovnog suda, Jandroković nije dao konkretan odgovor, već je rekao da to nije samo na njima, već je to “pitanje dogovora i pitanje odabira kandidata koji će biti prihvatljiv svima”.

Najavio je da će pitanje o povjerenju ministru zdravstva Viliju Berošu doći na dnevni red Hrvatskog sabora iza drugog kruga lokalnih izbora, ali da o datumu još nije odlučio.  

Najčitaniji članci